Igår nåddes vi av nyheten att nätmäklaren Avanza ska börja betala tillbaka alla fondavgifter på samtliga av deras 1 300 fonder som de erbjuder – men bara för kunder som kör med Courtageklass Start och inte hunnit komma över 50 000 kr i samlat sparande.

Detta sker som en komplement till deras gratis aktiehandel på Stockholmsbörsen för de som inte redan passerat 50 000 kr. Jättebra om du precis börjat spara i fonder eller planerar att börja! Eller varför inte komplettera med någon dyrare fond på Avanza om du redan kör via Nordet, SAVR eller annan nätmäklare? Då slipper du onödiga avgifter och allt annat som ökar dina kostnader.

Enligt Aktiespararna är det drygt en halv miljon av Avanzas kunder som kan ta del av erbjudandet. Cirka 300 000 av dessa kunder har ett fondsparande idag. Erbjudandet börjar gälla från och med 9 mars 2021 och omfattar alla kontotyper (ISK, KF, AP etc.). Detta gäller både nya och befintliga kunder.

Får jag verkligen tillbaka alla fondavgifter?

Avanza betalar tillbaka hela den totala avgiften för alla fonder som finns i deras utbud. Så där ingår förvaltningsavgiften, löpande avgifter, transaktionskostnader och om det finns några övriga avgifter. Du får också tillbaka eventuella växlingsavgifter som kan tillkomma på fonder som handlas i utländsk valuta.

Hur sker återbetalningen av fondavgifter?

Läser man på Avanzas hemsida så sker återbetalning av fondavgifterna en gång per år. Den kommer att göras under det första kvartalet året efter att fondandelarna ägdes. Utbetalningen kommer att hanteras som en utdelning och rapporteras automatiskt till Skatteverket för det året som du fått återbetalningen. Uppgifterna blir förtryckta i din deklaration. Du får en utbetalning per fond som du har ägt.

Kommer du ta del av detta erbjudande? Eller är du redan kund och har över 50 000 kronor i sparkapital? Diskutera gärna i kommentarerna nedan! 🙂

Friskrivning: Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Avanza Bank AB

Previous articleScandic Hotels har lämnat portföljen
Next articleFredagsläsning
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer