Som jag nämnde tidigare i veckan har vi haft en del kapital över från försäljningen av lägenheten för ett par månader sedan. I och med att vi haft fullt upp med flytten fram till slutet av september och större delen av oktober gått åt att fixa ordning i huset har vi inte hunnit ta tag i detta. Nu har vi valt att fylla på vårt sparande hos fondroboten Lysa.

Varför väljer vi att lägga pengarna hos Lysa? Främst för att det är enkelt för oss. Vi behöver inte tänka på vilka fonder som passar bäst att investera i dagens börsklimat: ska man satsa på svenska indexfonder nu när det är billigt eller bör man välja globala indexfonder? Behöver man tänka på att dollarn är stark och kronan är svag? Inget som vi behöver reflektera över utan låter Lysas fondrobot ta hand om detta istället.

Vad är Lysa?

Lysa är en av Sveriges största fondrobotar med mer än 18 miljarder i förvaltat kapital. Grundprincipen är att betala låga avgifter, sprida dina investeringar och ta risker som du kan hantera för att fullfölja din sparstrategi. Precis som med andra fondrobotar är målet att hjälpa dig spara automatiskt och kunna ge god avkastning till låg risk. Detta gör Lysa genom att ha olika fondportföljer där de utgår från just din situation och riskprofil. Därefter, beroende på vilken fondportfölj du väljer (Bred eller Hållbar), får du exponering mot cirka 8 000 bolag i alla branscher över hela världen. Följden blir riktigt god riskspridning som skulle vara svårt att uppnå genom att själv plocka aktier eller fonder.

Nedan kan du se ett klipp om hur Lysa fungerar:

Hur funkar Lysa?

Vill du också prova Lysa och investera automatiskt till låga avgifter? Använd gärna min värvningslänk! Registrerar du dig via länken får du 20% rabatt på Lysas avgifter i 3 månader.

Vad tycker du om Lysa? Använder du någon annan fondrobot? Diskutera gärna i kommentarerna nedan! 🙂

Friskrivning: Inlägget innehåller annonslänkar till Lysa, vilket innebär att jag får en kickback ifall någon registrerar sig via min länk. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Foto av Nick Perez från Unsplash

Previous articleRocker kunde bli ännu sämre – sänkt tak för cashback
Next articleHur du får dina pengar att växa
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer