Det ska vara lätt att spara rätt. Med Lysa kan du investera automatiskt till låga avgifter. Men vad är Lysa? Lysa är en spartjänst som automatiskt investerar dina pengar på ett enkelt, billigt och smart sätt. Välkommen till ett enklare sparande!

Lysas investeringsmetod

Hur ska jag spara mina pengar? Vilka fonder, aktier eller tillgångsslag är ”bäst”? Finansbranschens sämst gömda hemlighet är att ingen vet. Ingen kan se in i framtiden och veta exakt vilka fonder, aktier eller sektorer som kommer att vara bättre eller sämre än andra. Lysas jobb är inte att spekulera utan att se till att ditt sparande är förberett för att allt kan hända. Baserad på Nobelprisvinnande ekonomisk forskning bygger Lysas investeringsmetod på fyra principer:

  1. Betala låga avgifter
  2. Sprid dina investeringar
  3. Ta risker som du kan hantera
  4. Fullfölj din sparstrategi

Som kund hos Lysa investeras dina pengar automatiskt enligt dessa principer. I noga utvalda indexfonder med bred spridning, låga avgifter och till en risk anpassad efter just dig och din livssituation. Enkelt, smart och billigt!

Varför spara med Lysa?

Smart sparande ska inte vara spännande. Allt som allt är ett bra sparande det som blir av men också som ligger kvar, kostar lite, erbjuder god riskspridning och kan dra nytta av ränta på ränta-effekten. Lysa är i grund och botten en ganska ”tråkig” plattform. Det fins inga häftiga notiser eller achievements. Inga sociala funktioner som uppmanar dig att interagera eller göra impulsiva saker. Man kan nog se det lite som en trygghet. Den gör vad den ska göra. Bilden ovan visar tydligt vad som händer när man inte gör några ändringar. Visst, det är enbart ett enskilt år och resultaten kan absolut förändras över tid. Av den orsaken är det viktigt att tänka långsiktigt med sitt sparande. Men överlag kommer portföljen göra det den ska göra – ge avkastning likt index med minimal insats från min sida.

Varför spara med Lysa?

Vilka är Lysa?

Lysa är en av Europas största och snabbast växande automatiska spartjänst. Tjänsten lanserades i Sverige 2017 och idag sparar 100 000 kunder i Sverige, Danmark och Finland ca 20 miljarder SEK hos Lysa. Vi gör ingen traditionell reklam utan växer främst via rekommendationer från nöjda kunder och samarbetspartners.

Vad kostar Lysa?

Lysa har en avgift på 0,24%, dock tillkommer även fond- och transaktionsavgifter också vilket inte är inräknat i detta. Totalt motsvarar avgiften cirka 0,40% per år. Ju mer du sparar hos Lysa desto mindre blir avgiften per år.

Vill du också prova Lysa och investera automatiskt till låga avgifter? Använd gärna min värvningslänk! Registrerar du dig via länken får du 20% rabatt på Lysas avgifter i 3 månader.

Vad tycker du om Lysa? Använder du någon annan fondrobot? Diskutera gärna i kommentarerna nedan! 🙂

Friskrivning: Inlägget innehåller annonslänkar till Lysa, vilket innebär att jag får en kickback ifall någon registrerar sig via min länk. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Foto av Martin Bennie från Unsplash

Previous articleNy pensionsförsäkring hos Avanza
Next articleMånadsredovisning – September 2022
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer