månadsredovisning

Månadsredovisning – April 2022

April har gått ovanligt fort tycker jag. Betydligt varmare och det känns roligt att kunna vara ute längre under kvällarna med familjen. Än så länge har jag inte besvärats allt för mycket av pollensäsongen, trots att det har rapporterats måttliga till hög halter av björk och sälg/vide i luften. Tabletterna hjälper som vanligt, men skillnaden är att jag även kör med ansiktsmask fortfarande, vilket förmodligen gör att jag inte heller har lika mycket pollenbesvär.

Igår var det även första löningen efter att jag blivit befordrad i slutet av förra månaden, vilket kommer synas i beräkningen nedan. Dock är det värt att påpeka att lönehöjningen är retroaktiv från årsskiftet, dvs att jag fick detta utbetalat även för januari, februari och mars månad. Fortsättningsvis kommer det inte vara lika högt, men ändå ett rejält påslag i lönekuvertet som går direkt till sparportföljen!

Nedan tänkte jag att vi går igenom hur det gått under april månad.

Månadens sparkvot

Fördelning för månadens inkomster, sparande och utgifter

Inkomster och utgifter

Inkomster
– Lön 41 957 kr
– Sidoinkomster 7 766 kr

Totala inkomster 49 723 kr

Utgifter
– Boende (Avgift, bostadslån, el etc.) 6 850 kr
– Mat 2 254 kr
– Transport 970 kr
– Försäkringar (inkl. a-kassa) 419 kr
– Underhållning (Netflix, mobiltelefoni etc.) 269 kr
– Övriga utlägg 2 113 kr

Totala utgifter 12 875 kr
Månadens sparkvot hamnar på 74,1%

Så här räknade jag ut min sparkvot:
49 723 (Inkomster) – 12 875 (Utgifter) = 36 848
36 848 / 49 723 = 0,741 x 100 = 74,1%


Sparandet den här månaden hamnade på 74,1%, vilket är det högsta nivån i år – tror att det kommer blir svårt att bräcka det! Om vi inte lyckats sälja ohyggligt mycket prylar under en månad. Det mesta av sidoinkomsterna kommer från försäljning av gamla möbler och andra egendomar. Sedan en liten del från bloggintäkter, direktreklam och Rocker (värvningslänk). Rocker inkomsterna har gått ned ganska rejält sedan Rocker ändrade i villkoren att man inte kan rekrytera fler än 20 personer – eller rättare sagt de betalar inte ut något för att du värvar fler än tjugo personer. Dock får den som använder värvningslänken fortfarande 500 kr ifall man skaffar Rocker och genomför 3 köp. Du kan läsa mer om det här.

Både jag och sambon har nått 10% cashback, vilket är den högsta nivån för återbäring man kan ha via Rocker. Vi är båda helt nöjda med det 🙂

Sparande och likvida medel

Sparande
– Fonder 50 3968,50 kr (+36 848 kr)
– Aktier 30 282 kr

Likvida medel
– Handpenningen 160 000 kr
– Sparkonto 65 428,60 kr

Sparandet hamnade på 38 848 kr, varav 1 978 kr kom ifrån återbäring, undersökningar och bloggintäkter. Största delen den här månaden var så klart försäljningarna via Tradera och andra marknadsplaster. Därefter kommer bloggintäkterna där Rocker cashback utgör den stor del, men inte lika hög som historiskt sett, följt av återbäring och undersökningar. Det är sällan jag har tid att göra speciellt många undersökningspaneler, utan det mesta kommer från bloggintäkter och återbäring.

Transaktioner

– Inga försäljningar eller utdelningar den här månaden

Ingenting har skett i portföljerna den här månaden. Hade för avsikt att chansa på Oneflows IPO, men drog mig ut i sista minuten efter att ha läst Affärsvärldens avrådan. Det var nog klokt för för aktien ligger fortfarande runt teckningskursen. Rådande börsklimat verkar göra det väldigt tufft för bolag att introduceras på börsen och analytikerna verka inte heller jättesugna. Kanske bättre att vänta till sommaren och hösten? Återkommer så klart på bloggen ifall jag ser något intressant.

Hur har det gått för dig den här månaden? Diskutera gärna i kommentarerna nedan! 🙂

Friskrivning: Artikeln innehåller samarbetslänkar till Rocker, vilket innebär att jag får en kickback ifall någon registrerar sig via min länk. Jag äger aktierna och fonderna som nämns i det här inlägget. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Shutterstock.com