Idag är det löning och jag noterar även att jag förra veckan har jag jobbat för min arbetsgivare i ett helt år! Nästan lite svårt att tro att tiden gått så pass fort – och att vi stått ut med pandemin och arbetat hemifrån minst lika länge! Nu börjar vi dock ta oss tillbaka till kontoret, och det är ju alltid trevligt. Får träffa kollegor och inte enbart via Teams. Än så länge är jag bara på kontoret ett par dagar i veckan. Jag vill helst av allt avvakta för att se hur utvecklingen går och ifall vi går mot en tredje våg eller inte. Vill absolut undvika att behöva flytta all verksamhet tillbaka till kontoret, bara för att veckor senare tvingas flytta hem allt till lägenheten igen! Något annat som är positivt är vi kommit igång med intervjuer för nya kandidater. Så förhoppningsvis innebär det förstärkning på min avdelning som säkerligen kommer behövs senare mot hösten: speciellt ifall vaccinationerna fortsätter och smittspridningen går ned! Men det får tiden avgöra.

Månadens sparkvot

Fördelning för månadens inkomster, sparande och utgifter

Inkomster och utgifter

Inkomster
– Lön 34 689 kr
– Sidoinkomster 7 131 kr

Totala inkomster 41 820 kr

Utgifter
– Boende (Avgift, bostadslån, el etc.) 6 688 kr
– Mat 3 289,13 kr
– Transport 100 kr
– Försäkringar (inkl. a-kassa) 419 kr
– Underhållning (Netflix, mobiltelefoni etc.) 249 kr
– Övriga utlägg 2 429 kr

Totala utgifter 13 174,13 kr
Månadens sparkvot hamnar på 68,4%

Så här räknade jag ut min sparkvot:
41 820 (Inkomster) – 13 174,13 (Utgifter) = 28 645,87
28 645,87 / 41 820 = 0,684 x 100 = 68,4%

En ganska vanlig månad för oss och under augusti hamnade sparkvoten på 68,4%. Fortfarande mycket prylar som ska bort och vi har nu börjat se över vilka möbler vi ska behålla eller eventuellt göra oss av med. Mycket går så klart att använda, men vi har en ganska stor soffa som inte kommer passa det något mindre vardagsrummet i det nya huset. Vi har även en gammal sekretär som behöver rensas ur och säljas. Passar även bra att bli av med en del möbler och annat som tar plats inför både fotografering och visningen nästa år.

Sparande och likvida medel

Sparande
– Fonder 374 589,37 kr (+8 645,87 kr)
– Aktier 87 575 kr
– Handpenningen 80 000 kr (+20 000 kr)

Likvida medel
– Sparkonto 65 288,53 kr

Månadens sparande landar på 28 645,87 kr, varav 7 131 kr kommer från återbäring, undersökningspaneler samt andra sidoinkomster. Ingen större skillnad från förra månaden och lägger undan en stor del av sparandet direkt till handpenningen för vårt nya hus istället för på börsen. Känns betydligt tryggare. Vi planerar att använda dessa pengar i närtid och vill inte riskera att det sjunker kraftigt i värde vid en eventuell börskrasch likt det vi såg förra våren. Jag har även gått över till ett nytt betalkort som borde generera betydligt bättre cashback, nämligen Rocker (affiliate-länk).

Du kan läsa det här inlägget om du vill veta mer om varför jag bytte.

Transaktioner

– Inga försäljningar eller utdelningar den här månaden

Inga väsentliga förändringar har skett i portföljerna, annat än att jag flyttat över en del innehav från Avanza till Nordnet – mest för att jag ska få bättre överblick och slippa logga in på flera konton. Det enda jag egentligen har kvar på Avanza är mitt innehav i Advanced Micro Devices (AMD) som ligger på en vanliga aktiedepå. Jag har för avsikt att behålla mitt Avanza-konto ifall det kommer en intressant börsnotering som enbart finns där. Har också skrivit om två fonder jag tog in under sommaren, nämligen Nordnet Indexfond Teknologi och PLUS Småbolag Sverige Index.

Hur har det gått för dig den här månaden? Diskutera gärna i kommentarerna nedan! 🙂

Friskrivning: Inlägget innehåller samarbetslänkar till Nordnet och Rocker, vilket innebär att jag får en kickback ifall någon registrerar sig via min länk. Jag äger aktierna och fonderna som nämns i det här inlägget. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Shutterstock.com

Previous articleTips för hemmakontoret
Next articleFredagsläsning
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer