Augusti månad är nästan över, vilket betyder att det snart är höst. Får vår del innebär det att det närmar sig flytten i september. Det är fullt upp med att rensa, sälja och packa det saker vi vill ta med oss till det nya radhuset. På jobbfronten är de flesta tillbaka från semestern, inklusive alla kollegor på min avdelning. Några mindre logistikproblem har jag fått hantera under juli, men nu är det mycket bättre igen och allt flyter på som det brukar göra. I början av september kommer även min chef att vara på besök i Stockholm under en veckas tid. Det mesta kommer handla om att förberedda för produktion i USA. Dock lär detta ske tidigast november månad. Det finns med andra ord gott om tid att planera och se till att det blir gjort rätt från början – till skillnad hur man satte upp Stockholmskontoret.

Nu tänkte jag att vi kikar lite närmre på hur det gått den här månaden.

Månadens sparkvot

Fördelning för månadens inkomster, sparande och utgifter

Inkomster och utgifter

Inkomster
– Lön 33 822 kr
– Sidoinkomster 6 486 kr

Totala inkomster 40 308 kr

Utgifter
– Boende (Avgift, bostadslån, el etc.) 6 250 kr
– Mat 3 843 kr
– Transport 970 kr
– Försäkringar (inkl. a-kassa) 419 kr
– Underhållning (Netflix, mobiltelefoni etc.) 259 kr
– Övriga utlägg 1 918 kr

Totala utgifter 13 659 kr
Månadens sparkvot hamnar på 66,1%

Så här räknade jag ut min sparkvot:
40 308 (Inkomster) – 13 659 (Utgifter) = 26 649
26 649 / 40 308 = 0,661 x 100 = 66,1%

Under augusti hamnade sparkvoten högre än förra månaden och vi landade på 66,1%. Till störst del beror detta på att sidoinkomsterna ökat, vilket jag kommer beskriva länger ned. Allt från sommarens semester utomlands har betalas av och därav väldigt lite övriga utlägg. Nästa månad lär det öka då vi kommer flytta till det nya radhuset i slutet av september.

Sparande och likvida medel

Sparande
– Nordnet 486 594 kr (+13 074 kr)
– SAVR 125 089 kr
– Lysa 94 519 kr (+13 074 kr)
– Avanza 55 304 kr

Likvida medel
– Qliro 189 600 kr
– Rocker 55 550 kr

Den här månaden ökade sparande med 26 649 kr, varav hela 6 486 kr kom från återbäring, undersökningar och blogg-intäkter. Sidoinkomsterna ökade mycket tack vare stadiga intäkter från bloggen, men vi har även trappat upp försäljningarna inför flytten. Under juli var det svårare med detta, eftersom vi inte var i Sverige och fick pausa allt på Tradera. Resterande sidoinkomster kommer från cashback och Rocker (värvningslänk). Även mobilräkningen har blivit billigare tack vare tipsrabatten som Vimla (värvningslänk) erbjuder. Du kan läsa mer om Vimla i det här inlägget.

Transaktioner

– Inga försäljningar eller utdelningar den här månaden

Inga förändringar har gjorts i portföljerna den här månaden. Fortsätter att månadsspara i Framtidsportföljen och Lysa. Jag har även börjat hålla ögonen öppna för intressanta börsnoteringar, så förhoppningsvis kommer det något under hösten som är värt att satsa på.

Hur har det gått för dig den här månaden? Diskutera gärna i kommentarerna nedan! 🙂

Friskrivning: Inlägget innehåller annonslänkar till Rocker och Vimla, vilket innebär att jag får en kickback ifall någon registrerar sig via min länk. Jag äger aktierna och fonderna som nämns i det här inlägget. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Shutterstock.com

Previous articleSpara pengar i fonder
Next articleVad är skillnaden mellan indexfonder och börshandlade fonder (ETF:er)?
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer