Månadsredovisning – December 2021 & God Jul!

Årets sista månadsredovisning och även sista inlägget innan lite julledighet för egen del. Ser verkligen fram emot att koppla av och slippa alla måsten i några veckor. Under julen kommer vi mest ta de lugnt med familjen och mysa lite grann , även om det blir en hel del julmat som vi gladeligen kommer proppa i oss! Som jag nämnde förra månaden håller vårt team på att växa. Vi har nu gått i mål med en kandidat i USA som kommer börja i mitten av januari nästa år. Det känns jättekul att vi växer och expanderar i det land vi har flest potentiella kunder.

Min närmaste chef, som också är baserad i USA, planerar fortsatt på att besöka oss i Sverige. Dock får vi se hur smittspridningen ökar i Sverige och ifall det kommer nya restriktioner som eventuellt förhindrar chefen från att komma. Jag är ytterst tveksam, trots att hen är fullt vaccinerad. Kommer säkerligen krävs PCR-test eller ett uppvisat negativt covidtest tills dess. Men vi får se hur det utvecklar sig.

Nu tänkte jag att vi tittar lite på hur det gått den här månaden.

Månadens sparkvot

Fördelning för månadens inkomster, sparande och utgifter

Inkomster och utgifter

Inkomster
– Lön 43 842 kr
– Sidoinkomster 1 712,87 kr

Totala inkomster 45 554,87 kr

Utgifter
– Boende (Avgift, bostadslån, el etc.) 3 643 kr
– Mat 4 318 kr
– Transport 950 kr
– Försäkringar (inkl. a-kassa) 419 kr
– Hälsa 355 kr
– Underhållning (Netflix, mobiltelefoni etc.) 269 kr
– Övriga utlägg 3 978 kr

Totala utgifter 13 932 kr
Månadens sparkvot hamnar på 69,4%

Så här räknade jag ut min sparkvot:
45 554,87 (Inkomster) – 13 932 (Utgifter) = 31 622,87
31 622,87 / 45 554,87 = 0,694 x 100 = 69,4%


Den här månaden blev sparkvoten 69,4%, vilket inte är helt ovanligt för oss. Det som sticker ut lite den här månaden är att lönen är lite högre än vanligt. Detta beror tydligen på att min arbetsgivare hade missat att betala ut semesterdagar jag ej utnyttjat förra året – så då fick jag detta utbetalat på december lönen den här månaden. Ett mycket trevligt tillskott till sparportföljen.

Sparande och likvida medel

Sparande
– Fonder 416 255,50 kr (+10 372,87 kr)
– Aktier 75 594 kr
– Handpenningen 160 000 kr (+20 000 kr)

Likvida medel
– Sparkonto 65 360,80 kr

Månadens sparande hamnade på 31 622,87 kr, varav 1 712,87 kr kommer ifrån återbäring, undersökningar samt annonsintäkter. Den här månaden har sidoinkomsterna inte varit lika höga, mest för att vi inte riktigt haft tid att göra oss av med flera gamla saker. Kommer passa på att lägga upp lite mer under julhelgen och mellandagarna när det finns lite mer tid över för sådant. Gällande Rocker har det gått starkt framåt jämfört med tidigare månaden – nu ligger vi på 8,5% cashback på samtliga köp, vilket gäller både när vi handlar i butik och på nätet. Den här månaden kommer vi att landa på 500 kr i återbäring via Rocker, vilket till stor del beror på större inköp i form av födelsedagspresenter, julklappar samt lite mer matinköp inför både julen och nyåret.

Från och med förra veckan har Rocker utökat sin kampanj – Ifall du skaffar Rocker-kortet (värvningslänk) får du 500 kr efter att du skaffat Rockerkortet och genomfört tre köp. Kraven är att du även öppnar ett sparkonto i Rockerappen (behöver ej sätta in pengar), gör en koppling via Rocker Connect samt beställer ett Rockerkort (kostnadsfritt). Pengarna sätts in på ditt kort efter drygt tio dagar. Du kan även ta ut pengarna och sätt in det på ditt bankonto via Trustly (gratis). En riktigt bra deal om du inte redan har Rocker!

Vill du veta mer om hur man skaffar Rocker kan du läsa detta inlägg.

Transaktioner

– Inga försäljningar eller utdelningar den här månaden

Här har det inte skett några större förändringar. Jag har deltagit i ett par börsnoteringar, bland annat Case Group och Viva Wine Group. Blev ingen tilldelning på den förstnämnda, dock en blygsam tilldelning på den sistnämnda – där blev den en liten vinst på 180 kr, mest för att jag enbart fick 20 st aktier (vilket många andra också fick). Inte jättemycket, men hellre att jag får ut något än inget alls.

Med detta önskar jag er alla god fortsättning och ta hand om er under julledigheten! Nytt inlägg kommer på måndag nästa vecka. Ha det gott! 🎄

Friskrivning: Artikeln innehåller samarbetslänkar till Rocker, vilket innebär att jag får en kickback ifall någon registrerar sig via min länk. Jag äger aktierna och fonderna som nämns i det här inlägget. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Lionello DelPiccolo