månadsredovisning

Månadsredovisning – Februari 2022

Då var det dags för den andra månadsrapporten för 2022! Fortsatt oroligt på börsen och konflikten mellan Ryssland och Ukraina gör ju inte saken lättare heller. Kommer denna konflikt att blossa upp till en fullskaligt krig mellan länderna? Eller kommer de ryska trupperna dra sig tillbaka efter sanktionerna från Tyskland, Storbritannien, EU och USA? Tveksamt om det kommer göra någon skillnad då det inte verkar ha hjälpt tidigare.

Det går fortsatt bra på jobbet. Leveranssvårigheterna vi haft sedan oktober förra året och löst sig – vi har äntligen fått de komponenter vi saknat och slipper nu oroa oss för att inte kunna leverera produkter enligt schema. En otrolig lättnad. Däremot har jag inte fått någon vidare uppdatering gällande den nya arbetsrollen. Jag blev lovad att detta skulle ske innan slutet av månaden. Förhoppningsvis klarnas detta upp när jag för första gången får träffa min chef i person. Hittills har vi enbart haft möten via Teams, då hon är stationerad i USA. Det ska också bli spännande.

Nu tänkte jag att vi kikar lite närmre på hur det gått den här månaden.

Månadens sparkvot

Fördelning för månadens inkomster, sparande och utgifter

Inkomster och utgifter

Inkomster
– Lön 33 814 kr
– Sidoinkomster 10 288 kr

Totala inkomster 44 102 kr

Utgifter
– Boende (Avgift, bostadslån, el etc.) 6 487 kr
– Mat 2 985 kr
– Transport 970 kr
– Försäkringar (inkl. a-kassa) 419 kr
– Underhållning (Netflix, mobiltelefoni etc.) 269 kr
– Övriga utlägg 3 153 kr

Totala utgifter 14 283 kr
Månadens sparkvot hamnar på 67,6%

Så här räknade jag ut min sparkvot:
44 102 (Inkomster) – 14 283 (Utgifter) = 29 819
29 819 / 44 102 = 0,676 x 100 = 67,6%


Sparkvoten hamnade på 67,6% den här månaden, vilket är i samma nivå vad vi brukar lägga undan varje månad. Till mesta del beror det på att vi lyckats sälja av en hel del prylar – saker vi inte längre använder eller prylar vi inte har för avsikt att ta med oss till nya huset. Vi vill även bli av med möbler och annat inför fotograferingen av lägenheten. Detta bör ske i mitten av mars, förutsatt att vi hinner röja undan allt onödigt och piffa upp lägenheten lite grann 🙂

Sparande och likvida medel

Sparande
– Fonder 448 151,50 kr (+29 319 kr)
– Aktier 35 362 kr

Likvida medel
– Handpenningen 160 000 kr
– Sparkonto 65 382,60 kr

Sparandet hamnade på 29 319 kr, varav 2 253,90 kr kom ifrån återbäring, undersökningar och bloggintäkter. Största delen den här månaden var så klart försäljningarna via Tradera och Marketplace. Därefter kommer bloggintäkterna där Rocker helt klart utgör en rätt betydande del, följt av undersökningar och återbäring.

I och med att vi sedan förra månaden sparat ihop tillräckligt för handpenningen, så kommer allt sparande framöver gå till fondportföljen samt Lysa i månadssparande.

Jag kan varmt rekommendera Rocker (värvningslänk) om du vill ha ett betalkort med möjlighet till väldigt hög cashback. Registrerar du dig idag får du 500 kr efter att du skaffat Rocker och genomför tre stycken köp. Kraven är att du även öppnar ett sparkonto i Rockerappen (behöver ej sätta in pengar), gör en koppling via Rocker Connect samt beställer ett Rockerkort (kostnadsfritt). Pengarna sätts in på ditt kort efter drygt tio dagar. Du kan även ta ut pengarna och sätt in det på ditt bankonto via Trustly (gratis). Passa på ifall du inte redan skaffat Rocker!

Vill du veta mer om hur man skaffar Rocker kan du läsa detta inlägg.

Transaktioner

– Sålt av alla aktier i Prosus NV, Sofina SA och Millicom

Den här månaden har jag börjat vikta ned innehaven i aktieportföljen, som jag tidigare nämnt i det här inlägget. I dagsläget har jag enbart kvar Advanced Micro Devices, Hexagon och VNV Global. Syftet för egen del är att förenkla vårt sparande och slippa hålla koll på enskilda bolag. Kapitalet som frigjordes genom detta har överförts till Lysa.

Hur har det gått för dig den här månaden? Diskutera gärna i kommentarerna nedan! 🙂

Friskrivning: Artikeln innehåller samarbetslänkar till Lysa och Rocker, vilket innebär att jag får en kickback ifall någon registrerar sig via min länk. Jag äger aktierna och fonderna som nämns i det här inlägget. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Shutterstock.com