Semestern är över för egen del och tillbaka på jobbet igen. Och det fanns mycket att göra när jag kom tillbaka minst sagt. Kollegorna på min avdelning hade haft hög sjukfrånvaro tydligen, vilket haft negativa effekter på produktionen samt hanteringen av ärenden. Det har därför varit extra mycket logistik att ta hand om. Vilket så klart är extra svårt när många företag gått på semester och man inte kan få tag på sina kontaktpersoner längre. Sedan har det varit mycket att rycka in i diverse projekt och täcka där andra på företag varit på semester. Lyckligtvis verkar de flesta av våra svenska och europeiska kunder gått på semester också, vilket innebär något mindre jobb på den fronten iallafall. Däremot kan jag inte säga samma sak om våra amerikanska kunder – där är det full rulle året runt!

Men nog om jobbet. Nedan tänkte jag att vi går igenom hur det gått under juli månad.

Månadens sparkvot

Fördelning för månadens inkomster, sparande och utgifter

Inkomster och utgifter

Inkomster
– Lön 31 432 kr
– Sidoinkomster 1 192 kr

Totala inkomster 32 624 kr

Utgifter
– Boende (Avgift, bostadslån, el etc.) 5 365 kr
– Mat 4 140 kr
– Transport 2 070 kr
– Försäkringar (inkl. a-kassa) 419 kr
– Underhållning (Netflix, mobiltelefoni etc.) 269 kr
– Övriga utlägg 4 433 kr

Totala utgifter 16 696 kr
Månadens sparkvot hamnar på 48,8%

Så här räknade jag ut min sparkvot:
32 624 (Inkomster) – 16 696 (Utgifter) = 15 928
15 928 / 32 624 = 0,488 x 100 = 48,8%


Sparkvoten den här månaden hamnade på 48,8%, vilket är högre än förra månaden. Tillbaka från semestern men fortfarande högre utgifter än vad vi brukar ha. Mesta dels är att räkningar från semestern som behöver betalas av. Detta visar sig i exempelvis högre matutgifter, men också något lägre boendebesparingar då vi så klart inte förbrukat lika mycket el när vi inte varit hemma.

Sparande och likvida medel

Sparande
Nordnet 473 520 kr (+7 964 kr)
SAVR 124 221 kr
Lysa 81 445 kr (+7 964 kr)
Avanza 48 496 kr

Likvida medel
– Qliro 189 600 kr
Rocker 55 464 kr

Den här månaden blev sparande 15 928 kr, varav 1 192 kr kom från återbäring, undersökningar och bloggintäkter. Även den här månaden har det varit ont om sidoinkomster – dels för att jag inte bloggat lika frekvent och dels för att jag pausade Tradera försäljningarna under semestern utomlands. Lite svårt att skicka saker när man inte är i Sverige 🙂 Resterande sidoinkomster kommer från cashback, Rocker (värvningslänk) och bloggintäkter (affiliate-länkar).

Transaktioner

– Sålt av de sista aktierna i den tidigare Avkastningsportföljen
– Köpt 200 st Xact Norden Högutdelande till Utdelningsfonden

De sista aktierna i den tidigare Avkastningsportföljen har sålts av de senaste månaderna. Ingen större mängder pengar och motsvarade drygt 4,3 procent av vårt totala kapital på börsen. För denna summa köptes Xact Norden Högutdelande, vilket är det enda jag numera har kvar hos Avanza. Detta är främst för att kunna utnyttja deras värdepapperskrediten för intressanta börsnoteringar och för att slippa använda pengar från sparkonton. Dels också för att vi får betydligt högre ränta hos Rocker med 1,45% – detta utan att binda pengarna. Vill du ha motsvarande sparränta hos Avanza måste du binda pengarna i minst 12 månader.

Hur har det gått för dig den här månaden? Diskutera gärna i kommentarerna nedan! 🙂

Friskrivning: Inlägget innehåller annonslänkar till Rocker, vilket innebär att jag får en kickback ifall någon registrerar sig via min länk. Jag äger aktierna och fonderna som nämns i det här inlägget. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Shutterstock.com

Previous articleÄr det rätt läge att öka sparandet?
Next articleElförbrukning – hur mycket ström drar dina prylar?
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer