Även juni har varit en händelserik månad för oss. Vi har sålt lägenheten som jag nämt i tidigare inlägg, vilket innebär att vi faktiskt kommer kunna flytta in i det nya radhuset i september. Familjen Sparpatrullen har även gått på semester för kanske första gången på tre år. Jätteroligt att vara på resande fot igen och extra roligt för barnet att få träffa sina släktingar utomlands. När vi är tillbaka i Sverige kommer det bli fullt fokus på att verkligen göra sig av med saker och packa ned det vi behöver i vårt nya hus.

Nedan tänkte jag att vi går igenom hur det gått under juni månad.

Månadens sparkvot

Fördelning för månadens inkomster, sparande och utgifter

Inkomster och utgifter

Inkomster
– Lön 31 432 kr
– Sidoinkomster 1 971 kr

Totala inkomster 33 403 kr

Utgifter
– Boende (Avgift, bostadslån, el etc.) 6 659 kr
– Mat 4 325 kr
– Transport 655 kr
– Försäkringar (inkl. a-kassa) 419 kr
– Underhållning (Netflix, mobiltelefoni etc.) 269 kr
– Övriga utlägg 10 555 kr

Totala utgifter 22 882 kr
Månadens sparkvot hamnar på 31,4%

Så här räknade jag ut min sparkvot:
33 403 (Inkomster) – 22 882 (Utgifter) = 10 521
10 521 / 33 403 = 0,314 x 100 = 31,4%

Sparkvoten hamnade på 31,4% den här månaden – vilket är lägre än vad det brukar vara på. Detta är något som vi räknade med. Anledningen är att den här månaden har det varit rätt mycket fler utgifter, bland annat för att skaffa vaccinintyg, ta Antigen-test samt andra utlägg som går hand i hand med att resa utomlands. Min sambo och jag har som sagt familj i ett asiatiskt land så det är ganska självklart för oss att resa dit med jämna mellanrum – dock har ju detta utgått under pandemin och vi har inte varit där sedan 2019. Nu när vi faktiskt hade möjlighet att resa så passade vi självklart på. Och även en riktigt sommarsemester för egen del som jag inte haft sedan 2020. Att vi spenderar drygt en månad utomlands innebär även högre matkostnader då vi äter ute mer än vanligt och äter även tillsammans med större familjer.

Sparande och likvida medel

Sparande
– Fonder 523 892 kr (+10 521 kr)
– Aktier 24 576 kr

Likvida medel
– Handpenningen 189 600 kr
– Sparkonto 55 428,60 kr

Sparandet hamnade på 10 521 kr, varav 1 971 kr kom ifrån återbäring, undersökningar och bloggintäkter. Även denna månad var det fattigt med försäljningar. Det har varit svårt att balansera detta i och med förberedelser för privatvisningar och ordinarie lägenhetsvisningar. Det ledde som sagt till att vi sålde lägenheten, så helt klart värt det i det långa loppet. Vi har även fått handpenning utbetalad till oss av köparen till vår lägenhet – detta kommer så klart gå insatsen för det nya bolånet för radhuset vi köpt. Resterande sidoinkomster kommer från cashback, Rocker (värvningslänk) och bloggintäkter (affiliate-länkar).

Transaktioner

– Inga försäljningar eller utdelningar den här månaden

Inga förändringar har skett i portföljerna den här månaden. Jag har däremot deltagit i en börsintroduktion, nämligen Engcon. Här blev det tilldelning och gjorde en vinst på 910 kr, vilket är helt okej för ett par minuters arbete. Säljer alltid på första handelsdagen.

Hur har det gått för dig den här månaden? Diskutera gärna i kommentarerna nedan! 🙂

Friskrivning: Inlägget innehåller annonslänkar till Rocker, vilket innebär att jag får en kickback ifall någon registrerar sig via min länk. Jag äger aktierna och fonderna som nämns i det här inlägget. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Shutterstock.com

Previous articleVad kostade det att sälja vår lägenhet?
Next articleUppföljning börsnoteringar och nyemissioner
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer