Då börjar vi närma oss slutet av månaden och snart dags för sommaren! Semestertider snart och förhoppningsvis kan man efter midsommar få en vaccin mot coronapesten. Vore väldigt skönt att slippa oroa sig för det, inte så mycket för egen skull utan mest för min sambo som tycker det är jättejobbigt. Men så länge smittan går ned och vaccinationerna fortsätter i samma takt går det nog bra till slut!

På jobbfronten är det full rulle som vanligt. Många rekryteringar på gång, speciellt på min avdelning och jag har fått vara en del av processen att hjälpa till att välja min nya kollega. Hittills två intervjuer med två riktigt vassa personer som jag tror kommer fungera bra tillsammans i vårt lilla team. Dock som det ser ut nu kommer ingen av dessa att börja jobba förrän efter sommaren. Så det blir att hålla ut tills dess! ?

Månadens sparkvot

Fördelning för månadens inkomster, sparande och utgifter

Inkomster och utgifter

Inkomster
– Lön 30 914 kr
– Sidoinkomster 21 648,05 kr

Totala inkomster 52 562,05 kr

Utgifter
– Boende (Avgift, bostadslån, el etc.) 6 322 kr
– Mat 3 153,30 kr
– Transport 380 kr
– Försäkringar (inkl. a-kassa) 419 kr
– Hälsa 34 kr
– Underhållning (Netflix, mobiltelefoni etc.) 249 kr
– Övriga utlägg 2 729 kr

Totala utgifter 13 286,30 kr
Månadens sparkvot hamnar på 74,7%

Så här räknade jag ut min sparkvot:
52 562,05 (Inkomster) – 13 286,30 (Utgifter) = 39 276,20
39 276,20 / 52 262,05 = 0,747 x 100 = 74,7%

Den här månaden så landade sparkvoten på hela 74,7% vilket är den högsta i år! Utgifterna låg på 13 286,30 kr, vilket är ganska normalt för oss tre. Största anledningen till att den blev så hög är att vi lyckades sälja av rätt många dyra prylar, bland annat min sambos kamerasystem och kameraobjektiv. Andrahandsvärdet på kamerautrustning är ofta väldigt god, speciellt om du tar hand och vårdar dina grejer. Om du undrar vad för andra prylar vi sålt tidigare har jag skrivit ett inlägg som du kan läsa här.

Sparande

– Globalaportföljen (+16 706,15 kr)
– Extraknäckportföljen (+1 070,05 kr)
– Handpenningen (+20 000 kr)


Månadens sparande landade på 39 276,20 kr. Extraknäckportföljen har utökas med 1 070,05 kr från återbäring, paneler och bloggintäkter under maj månad. Du kan läsa mer om portföljen här. Största skillnaden den här månaden är att en större delen av det som brukade gå direkt till vårt månadssparande kommer gå handpenningen för huset som ska betalas nästa år. I och med att det är en nyproduktion behöver vi inte betala det förrän cirka tre till fyra månader innan tillträde. Istället för att ta ett handpenningslån väljer vi att spara ihop till det. Kontantinsatsen för huset betalas i samband med försäljningen av vår bostadsrätt, vilket kommer vara mer än tillräckligt för att täcka dett befintliga bolånet, arvode för mäklaren och andra kostnader inför försäljningen.

Transaktioner

– Sålt 75 st Tele2

Sålt av hela innehavet av Tele2 i syfte att förenkla sparportföljen. Deltog i flera börsintroduktioner den här månaden, bland annat Checkin.com Group, Arla Plast och Linc. Det blev ingen tilldelning för Checkin.com men däremot fick jag för Arla Plast där jag kammade hem en liten vinst på drygt 400 kr. Även Hemnet IPO förra månaden gick bra där jag gjorde en fin vinst på 2 330 kr. Många bäckar små som man brukar säga! Nu får vi se om jag får någon tilldelning för Linc i slutet av månaden eller inte.

Alla dessa IPO:er är inte en del av min investeringsstrategi, utan en liten chansning till att göra en snabb vinst. Jag är ganska selektiv när det kommer till vilka börsnoteringar jag väljer – hittills har det fungerat ganska bra så länge jag får tilldelning.

Friskrivning: Jag äger aktierna och fonderna som nämns i det här inlägget. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärda efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Shutterstock.com

Previous articleLinc IPO: Tecknar aktier inför börsintroduktionen
Next articleExtraknäckportföljen – Maj 2021
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer