Nu börjar mars gå mot sitt slut och man känner att våren är i luften – speciellt som pollenallergiker! Sådan tur är att jag har ganska milda symptom och i värsta fall får jag helt enkelt jobba hemifrån de dagarna det är som värst. Vill inte heller att en rinnsnuva eller nysningar ska mistas för corona! Som jag nämnde tidigare kom min chef på besök från USA i början av månaden. Riktigt kul att träffas på ”riktigt” och inte enbart framför en datorskärm! Detta besök gav också tillfälle för kollegorna i USA att se vårt nya kontor i Stockholm, vilket de flyttade in i ungefär samtidigt som pandemin bröt ut.

När chefen var här passade vi även på att diskutera min nya arbetsroll, vilket även skulle innebära ett lönelyft. Det sistnämnda samtalet hade jag i måndags samtidigt som jag fick se konkret vad min rollbeskrivning skulle vara. Jag hade gärna vilja haft den här informationen något tidigare så att jag kunnat förberedda mig bättre – dock var chefen väl insatt i vad jag åstadkommit under min tid på företaget och att jag gjort betydligt mer än vad som egentligen ingick i mina arbetsuppgifter. Främst för att andra inom IT avdelningen blivit upptagna i mer prioriterade projekt och potentiella storkunder utomlands.

I vilket fall kommer jag ha en mer senior roll inom företaget som innebär mer övergripande ansvar över produktion och inventering av komponenter som utgör vår medicinska produkt. Jag kommer ha flitigare kontakt med diverse leverantörer och se till att detta fungerar som det ska. Det kommer även innebära att jag kommer jobba närmare det kommersiella teamet i Storbritannien och USA, vilket med sannolikhet innebär flera utlandsresor – riktigt roligt kommer det bli!

Med detta innebär att jag också får ett lyft i lönekuvertet – som ökade med 13,8% i slutändan. Det innebär att jag på 1,5 år gått upp med drygt 15% i lön, vilket är helt klart godkänt i min mening. Detta kan jämföras med att jag gick upp 15% över en period på 5 år i mitt tidigare jobb inom besöksnäringen.

Nu tänkte jag att vi kikar lite närmre på hur det gått den här månaden.

Månadens sparkvot

Fördelning för månadens inkomster, sparande och utgifter

Inkomster och utgifter

Inkomster
– Lön 28 129 kr
– Sidoinkomster 5 501 kr

Totala inkomster 33 630 kr

Utgifter
– Boende (Avgift, bostadslån, el etc.) 6 796 kr
– Mat 3 119 kr
– Transport 970 kr
– Försäkringar (inkl. a-kassa) 419 kr
– Underhållning (Netflix, mobiltelefoni etc.) 269 kr
– Övriga utlägg 1 588 kr

Totala utgifter 13 161 kr
Månadens sparkvot hamnar på 60,8%

Så här räknade jag ut min sparkvot:
33 630 (Inkomster) – 13 161 (Utgifter) = 20 469
20 469 / 33 630 = 0,608 x 100 = 60,8%

Sparandet den här månaden hamnade på 60,8%, vilket ligger där vi brukar ligga på. Det är fortsatt stort fokus på att göra oss av med prylar vi inte vill ha kvar, speciellt då vi vill ha det snyggt inför fotograferingen av lägenheten som är tänkt att ske i mitten av april. Resterande sidoinkomster kommer från cashback, Rocker (värvningslänk) och bloggintäkter (affiliate-länkar).

Som för många andra gick elräkning upp ganska rejält för mätperioden december, varav boende utgifterna blev något högre än vanligt. Nästan 400 kr högre än vanligt! Visserligen brukar det vara dyrare i december, vilket sannolikt har med prischocken i början av året.

Sparande och likvida medel

Sparande
– Fonder 467 120,50 kr (+18 969 kr)
– Aktier 34 813 kr

Likvida medel
– Handpenningen 160 000 kr
– Sparkonto 65 412,80 kr

Transaktioner

– Inga försäljningar eller utdelningar den här månaden

Inga förändringar har skett i portföljerna den här månaden. Jag har däremot deltagit i min första börsnotering i år, vilket hamnade på Swedish Logistic Property. Återstår att se ifall jag får någon tilldelning eller inte. Sista teckningsdagen var igår och ska ut på börsen idag när detta inlägg publiceras.

Hur har det gått för dig den här månaden? Diskutera gärna i kommentarerna nedan! ?

Friskrivning: Inlägget innehåller annonslänkar till Lysa och Rocker, vilket innebär att jag får en kickback ifall någon registrerar sig via min länk. Jag äger aktierna och fonderna som nämns i det här inlägget. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Shutterstock.com

Previous articleAtt få mer pengar för pengarna
Next articleFredagsläsning
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer