Nu börjar november gå mot sitt slutet och julen närmar sig med stormsteg! Har lite svårt att tro att 2021 nästan är över och att vi är snart levt med den här pandemin i två hela år! Förhoppningsvis ser det bättre ut i Sverige och resten av världen 2022, och hoppas att vi verkligen kan sätta Coronaviruset bakom oss. På arbetsfronten går det riktigt fint nu när nya kollegan börjat. Vi har tillsammans verkligen fått igång produktion och logistik på en nivå där vi inte längre behöver oroa oss att saker och ting inte räcker. Nästa år kommer vi tillsammans att satsa på att jobba mer proaktivt och byta ut gammal utrustning på lite nyare och modern hårdvara. Det ska också bli riktigt kul!

Fler goda nyheter på jobbet är att vi äntligen lyckats rekrytera två kandidater i USA, vilket verkligen kommer lyfta produktionen där borta! Så man kan nog säga att vi växer så det knackar! Kommer även att få träffa min chef i för första gången (utan Teams eller Google Meet dvs), vilket också ska bli roligt! Men de är väl förutsatt att Sverige inte får en helt galen smittspridning, men det återstår att se.

Nu tänkte jag att vi tittar lite på hur det gått den här månaden.

Månadens sparkvot

Fördelning för månadens inkomster, sparande och utgifter

Inkomster och utgifter

Inkomster
– Lön 26 372 kr
– Sidoinkomster 7 646,50 kr

Totala inkomster 34 018,50 kr

Utgifter
– Boende (Avgift, bostadslån, el etc.) 3 434 kr
– Mat 3 449 kr
– Transport 950 kr
– Försäkringar (inkl. a-kassa) 419 kr
– Underhållning (Netflix, mobiltelefoni etc.) 249 kr
– Övriga utlägg 2 953 kr

Totala utgifter 11 454 kr
Månadens sparkvot hamnar på 67,2%

Så här räknade jag ut min sparkvot:
34 018,50 (Inkomster) – 11 454 (Utgifter) = 22 564,50
22 565,50 / 34 018,50 = 0,663 x 100 = 66,3%

Den här månaden landade sparkvoten på 66,3%, vilket är helt i linje med vart vi brukar landa. En hel del prylar har sålts av, bland annat möbler i hallen samt ett flertal barnartiklar och leksaker som ej används längre. Något som är extra trevligt så här års är att i den bostadsrätten jag bor i brukar vi ha en avgiftsfri månad – detta för att föreningen har god ekonomi och inte behövt göra dyra renoveringar eller reperationer. Istället slipper vi betala avgiften under november. Lite som en tidig julklapp kan man säga.

Sparande och likvida medel

Sparande
– Fonder 399 492,50 kr (+2 564,50 kr)
– Aktier 92 357 kr
– Handpenningen 140 000 kr (+20 000 kr)

Likvida medel
– Sparkonto 65 342,60 kr

Månadens sparande hamnade på 22 564,50 kr, där 7 646,50 kr kom från cashback, undersökningar och försäljning av gamla saker. När det kommer till våra inköp kör vi stort sätt enbart med Rocker-kortet, mest för att vi får tillbaka 6,5% cashback på samtliga köp (gäller både i butik och online). Den här månaden fick vi ihop 112,07 kr i återbäring via Rocker, vilket kanske inte låter så mycket: men totalt har vi fått tillbaka 1 184,69 kr sedan vi började använda kortet. Och detta går då till saker vi ändå måste betala, som exempelvis, mat, transportkostnader, underhållning och mobiltelefoni via Vimla (värvningslänk). Är du sugen på att byta mobilabonnemang kan jag rekommendera Vimla. Du kan läsa mer om varför i det här inlägget från tidigare i år.

Om du skaffar Rocker-kort (värvningslänk) via min länk får vi båda 0,5% i cashback, plus att vi båda får 250 kr insatt på våra konton efter att du genomfört tre köp. Observera att den här kampanjen enbart gäller till slutet av november och för nya kunder som skaffar Rocker-kortet (kostnadsfritt). Passa på ifall du inte redan skaffat Rocker!

Transaktioner

– Inga försäljningar eller utdelningar den här månaden

Likt tidigare månader har det inte skett några ändringar i sparportföljerna, varken för fonderna eller aktierna. Det har hunnit bli en och annan börsnotering, närmare bestämt Synsam, Bubbleroom och Opter. Fick tilldelning för Synsam och Bubbleroom, men Opter blev det inget. Tråkigt men ibland får man inget när intresset för noteringar är jättestort. Däremot blev det iallafall en liten vinst på både Synsam och Bubbleroom, vilket vi tackar för!

Hur har det gått för dig den här månaden? Diskutera gärna i kommentarerna nedan! 🙂

Friskrivning: Inlägget innehåller annonslänkar till Rocker och Vimla, vilket innebär att jag får en kickback ifall någon registrerar sig via min länk. Jag äger aktierna och fonderna som nämns i det här inlägget. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Shutterstock.com

Previous articleEn närmare titt på mitt pensionssparande
Next articleKlaraBo IPO börsintroduktion
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer