Ännu en månad har flugit förbi och det är också löning idag! Tiden tycks gå väldigt fort måste jag medge. Knappt en månad kvar till julafton! Det känns som att det blivit lite vardag och vi har fått flera pusselbitar på plats. Det mesta som har med inredning och att fixa ordning huset är klart. Största projektet var att få ordning på en specialbeställd IKEA köksö med måttanpassad bänkskiva. Vi tog faktiskt in en offert för att se vad det skulle kosta att få en hantverkare att bygga ihop den: men det visade sig kosta lika mycket som vi betalade för köksön! Slutade med att vi byggde klart den själv.

Det som egentligen återstår är diverse trädgårdsarbete och få ordning på förrådet. Dessa projekt är något vi kommer titta närmre på till våren. Tanken är att få upp lite buskar runt altanen för att få lite insynsskydd mot gångvägen. Vi vill gärna också plantera lite fruktträd på tomten också!

Nu tänkte jag att vi kikar lite närmre på hur det gått den här månaden.

Månadens sparkvot

Fördelning för månadens inkomster, sparande och utgifter

Inkomster och utgifter

Inkomster
– Lön 30 886 kr
– Sidoinkomster 1 775 kr

Totala inkomster 32 661 kr

Utgifter
– Boende (Avgift, bostadslån, kallvatten, el etc.) 14 238 kr
– Mat 3 363 kr
– Transport 2 218 kr
– Försäkringar (inkl. a-kassa) 419 kr
– Underhållning (Netflix, mobiltelefoni etc.) 259 kr
– Övriga utlägg 2 108 kr

Totala utgifter 22 605 kr
Månadens sparkvot hamnar på 30,7%

Så här räknade jag ut min sparkvot:
32 661 (Inkomster) – 22 605 (Utgifter) = 10 056
10 056 / 32 036 = 0,307 x 100 = 30,7%

Månadens sparkvot hamnade på 30,7% – vilket är den lägsta nivån vi haft i år. Detta beror ju så klart på att vi flyttat till ett radhus och har högre kostnader än förut. Framöver kommer vi förmodligen ligga på cirka 30-40%. Om jag inte får en väsentlig löneökning i framtiden 🙂 Boendekostnaderna var lite högre den här månaden då vi fått vår första ”riktiga” elräkning – som landade på 2 305 kr den här månaden! Egentligen inte jättekonstigt med tanke på radhusets storlek och stämmer bra överens med kalkylen vi fick tidigare. Dock några hundralappar högre än väntat. Återstår att se hur mycket vi kan påverka elräkning nu när vi lyckats byta till Greenely efter mycket om och men. Tillslut gick det iallafall.

Något lägre transportkostnader då jag blivit kompenserad för tillfällen då tåget blivit försenat alternativt inställt. Det hände senast när den plötsliga snön drabbade stora delar av Sverige. Vi har inte helt opåverkade av detta.

Sparande och likvida medel

Sparande
– Fonder 730 597 kr (+9 431 kr)
– Aktier & Börshandlade fonder 26 662 kr

Likvida medel
– Lunar 55 993 kr

Vårt sparande ökade med 9 431 kr, varav 1 150 kr kom från återbäring, undersökningar och bloggintäkter. Det har inte sålts något via Tradera eller Facebook Marketplace den här månaden. Mest för att vi inte haft tid att lägga upp speciellt mycket prylar och att vi gjort av med rätt mycket innan vi flyttade. Dock när vi väl fått ordning på det mesta lär vi börja rensa igen. Resterande sidoinkomster kommer från cashback och Rocker. Dock är detta sista månaden vi kommer använda Rocker då kortet är uppsagt. Framtida köp kommer göras Lunar. Mer om det finns att läsa i det här inlägget. Vår mobilräkning är också billigare tack vare tipsrabatten som Vimla (värvningslänk) erbjuder. Du kan läsa mer om Vimla i det här inlägget.

Utöver det har vi även flyttat sparkontot från Rocker till Lunar i och med att Rocker Premium-abonnemanget blivit uppsagda. Med Lunar får vi en sparränta på 1,75% från första kronan och fungerar som vårt buffertkonto. Det är inget abonnemang som vi betalat för, utan det skulle ske först i januari 2023. Jag har skrivit flera inlägg om varför vi inte längre använder Rocker – det senaste inlägget kan du läsa här.

Transaktioner

– Utdelningar: 329,26 kr i utdelning från XACT Högutdelande

Fått utdelning från XACT Högutdelande förra veckan som återinvesterades i samma fond. Annars har det inte skett många transaktioner, annat än vi fyllt på lite i vårt sparande hos Lysa i början av november.

Hur har det gått för dig den här månaden? Diskutera gärna i kommentarerna nedan! 🙂

Friskrivning: Inlägget innehåller annonslänkar till Lunar och Vimla, vilket innebär att jag får en kickback ifall någon registrerar sig via min länk. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Shutterstock.com

Previous articleHur stor sparkvot borde jag ha?
Next articleVarför indexfonder är den bästa investeringen du kan göra
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer