månadsredovisning

Månadsredovisning – Oktober 2021

Oktober månad är redan förbi och det har redan hunnit bli november! Om knappt en månad är det redan december – lite svårt att tro att det här året nästan är förbi! Känns som att tiden gått väldigt fort. Kanske har med allt hemarbete att göra som gjort att det känts snabbare än vanligt. Nu har jag även jobbat på kontoret de senaste tre månaderna, vilket känns roligt! Jag försöker dock variera genom att jobba hemifrån vissa dagar jag inte behöver vara i kontoret för att ta hand om produktion och logistik, något som faller inom mitt ansvarsområde. Stor skillnad framöver är att jag nu kommer ha en kollega som hjälper mig med dessa arbetsuppgifter, vilket bara är positivt! Jag förväntar mig att min roll kommer att ändras och utvecklas till det bättre, men även mindre arbetsbelastning.

Månadens sparkvot

Fördelning för månadens inkomster, utgifter och sparande

Inkomster och utgifter

Inkomster
– Lön 27 766 kr
– Sidoinkomster 6 156 kr

Totala inkomster 33 922 kr

Utgifter
– Boende (Avgift, bostadslån, el etc.) 6 360 kr
– Mat 2 417,49 kr
– Transport 950 kr
– Försäkringar (inkl. a-kassa) 419 kr
– Underhållning (Netflix, mobiltelefoni etc.) 249 kr
– Övriga utlägg 2 098 kr

Totala utgifter 12 493,49 kr
Månadens sparkvot hamnar på 67,2%

Så här räknade jag ut min sparkvot:
33 922 (Inkomster) – 12 493,49 (Utgifter) = 21 428,51
21 428,51 / 33 922 = 0,631 x 100 = 63,1%

I oktober hamnade sparkvoten på 63,1%, vilket är i samma nivå som förra månaden. Detta är normalt den nivå vi brukar spara varje månad. I och med att jag pendlar till kontoret oftare har transportkostnaderna ökat: något jag inte gjorde lika mycket tidigare. Vi har lyckats sälja av flera gamla prylar den här månaden, vilket reflekteras i sidoinkomsterna ovan. Bland annat har vi gjort oss av med möbler vi inte behöver längre.

Sparande och likvida medel

Sparande
– Fonder 390 355,35 kr (+1 428,51 kr)
– Aktier 89 893 kr
– Handpenningen 120 000 kr (+20 000 kr)

Likvida medel
– Sparkonto 65 312,60 kr

Den här månaden landade sparandet på 21 428,51 kr, varav 6 156 kr kom från cashback, paneler och andra sidoinkomster. Övriga kostnader den här månaden har vart kläder och skor inför vintern som vi skjutit på allt för länge.

När det kommer till inköpen har vi lagt över vissa utgifter på Rocker-kort för att erhålla den fantastiska återbäringen som de erbjuder: i dagsläget ligger den på 6% cashback på samtliga köp vi gör. I vårt faller gäller det Vimla abonnemangen samt Netflix-abonnemanget. Med kortet har vi den här månaden lyckats skrapa ihop 285,86 kr i återbäring, vilket känns trevligt!

Om du skaffar Rocker-kort (värvningslänk) via min länk får vi båda 0,5% i cashback, plus att vi båda får 250 kr insatt på våra konton efter att du genomfört tre köp. Observera att den här kampanjen enbart gäller till slutet av november och för nya kunder som skaffar Rocker-kortet (kostnadsfritt).

Transaktioner

– Inga försäljningar eller utdelningar den här månaden

Inga förändringar har skett i portföljerna och det mesta ligger numera på Nordnet (värvningslänk) när det kommer till fonder och aktier. Det har varit en hel del börsnoteringar, bland annat AutoStore, Byggfakta, Flat Capital, Truecaller samt Synsam som jag deltagit i. Resultatet av detta kan du läsa mer om i detta inlägg.

Hur har det gått för dig den här månaden? Diskutera gärna i kommentarerna nedan! 🙂

Friskrivning: Artikeln innehåller samarbetslänkar till Nordnet och Rocker, vilket innebär att jag får en kickback ifall någon registerar sig via min länk. Jag äger aktierna och fonderna som nämns i det här inlägget. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Shutterstock.com