Nu närmar vi oss slutet av september och för egen del innebär det att flytten närmar sig med stormsteg! Vi har fullt upp med att packa och förberedda oss. I mitten av nästa vecka ska allt ut från lägenheten och in i det nya huset. Det ser vi verkligen fram emot och förhoppningvis går det smärtfritt 😀 Passade även på att ta några extra dagar ledigt så att vi hinner packa upp det mesta, fylla på kylskåp och frys, samt sätta upp nya möbler och flytta saker till rätt plats. Väldigt spännande!

Nu tänkte jag att vi kikar lite närmre på hur det gått den här månaden.

Månadens sparkvot

Fördelning för månadens inkomster, sparande och utgifter

Inkomster och utgifter

Inkomster
– Lön 32 349 kr
– Sidoinkomster 7 938 kr

Totala inkomster 40 287 kr

Utgifter
– Boende (Avgift, bostadslån, el etc.) 10 847 kr
– Mat 3 216 kr
– Transport 430 kr
– Försäkringar (inkl. a-kassa) 419 kr
– Underhållning (Netflix, mobiltelefoni etc.) 259 kr
– Övriga utlägg 4 728 kr

Totala utgifter 19 899 kr
Månadens sparkvot hamnar på 50,6%

Så här räknade jag ut min sparkvot:
40 287 (Inkomster) – 19 899 (Utgifter) = 20 388
20 388 / 40 287 = 0,506 x 100 = 50,6%

Den här månaden skiljer sig lite från andra månader. Dels är sparkvoten längre eftersom vi haft högre övriga utgifter, men också högre boendekostnader. Detta beror på att vi börjat betala avgiften till den nya föreningen, samt avgiften för den gamla föreningen. Fortsättningsvis kommer dock boendekostnader vara högre eftersom vi kommer bo i ett hus som är dubbelt så stort. Vi räknar med att den posten kommer vara flera tusenlappar högre än vad det var idag. Övriga utlägg den här månaden har varit utgifter för att fixa klart det vi kommer överens om med säljaren: att byta ut köksfläkten mot en fläkt med kolfilter. Detta var även ett krav från föreningen att samtliga lägenheter ska ha. Så detta har vi nu åtgärdat.

Sparande och likvida medel

Sparande
– Fonder 706 202 kr (+10 521 kr)
– Aktier & Börshandlade fonder 26 030 kr

Likvida medel
– Rocker 55 672 kr

Transaktioner

– Utdelningar: 326,00 kr i utdelning från XACT Högutdelande

Fått utdelning från XACT Högutdelande förra veckan som återinvesterades i samma fond. Som jag beskrev i det här inlägget bytte jag även ut Swedbank Robur Access Asien mot Storebrand Emerging Markets. Du kan läsa mer om det i det här inlägget. Som vanligt fortsätter vi att månadsspara i Framtidsportföljen och via fondroboten Lysa.

Hur har det gått för dig den här månaden? Diskutera gärna i kommentarerna nedan! 🙂

Friskrivning: Inlägget innehåller annonslänkar till Rocker och Vimla, vilket innebär att jag får en kickback ifall någon registrerar sig via min länk. Jag äger aktierna och fonderna som nämns i det här inlägget. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Shutterstock.com

Previous articleLysa – investera automatiskt till låga avgifter
Next articleStorrensning inför flytten nu i veckan!
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer