I det här inlägget vill jag prata om en ny fondplattform som dykt upp på marknaden: SAVR – eller rättare sagt, de gjorde om sin tjänst från en dyr fondrobot till en ny sparplattform med rekordlåga avgifter jämfört med konkurrenterna Avanza och Nordnet! Låter mycket mer intressant, eller hur? ?

Så vad vill SAVR? Jo, de vill skapa en fri fondplattform där vem som helst kan flytta in och betala så låga avgifter som möjligt – därmed bryta den rådande priskartellen som uppstått.

Vad är SAVR egentligen?

SAVR är en fondmäklare, likt Avanza och Nordnet, där du kan spara i fonder. Största skillnaden är att det är billigare i många fall! I genomsnitt så är det 30 – 50% billigare att äga fonder hos SAVR. Du kan välja bland mer än 1 300 olika fonder. Hur mycket du sparar genom att köpa en fond på SAVR varierar beroende på vilken fond du investerar i.

Är det säkert att spara hos SAVR?

Ja! Det Investerings­sparkonto (ISK) du sparar på genom SAVR ligger hos deras samarbetspartner Fondab och omfattas av Insättnings­garantin (via Danske Bank) samt det statliga Investerar­skyddet. Dina pengar hanteras av deras leverantör Fondab vars koncern har funnits i 20 år och levererar finanstekniska lösningar åt några av de största svenska och europeiska bankerna och fondbolagen.

De pengar du sätter in hos SAVR omfattas av Insättnings­garantin på upp till 100 000 euro (genom Danske Bank) innan fondandelarna köps.

Investerar­skyddet är en statlig garanti som inkluderar de värdepapper, fondandelar, du har på ditt konto genom SAVR. Eftersom ditt sparande är helt separerat från deras och deras partners verksamhet är de alltid skyddade. Investerar­skyddet ger en maximal insättning på 250 000 kr per kund.

Hur investerar SAVR dina pengar?

Du väljer själv vilka fonder du vill investera i och hur mycket pengar du vill investera i varje fond. Det kan vara allt från 100 kr till 10 000 kr varje månad! Det är helt upp till dig – dock rekommenderar jag att du väljer mindre summor och månadssparar istället. På så viss köper du andelar när det är både billigt och dyrt att köpa en enskild fond. Vill du ha 100 kr gratis i min favoritfond? Använd min länk ?

Ta ut dina pengar när du vill

Med ett fondsparande hos SAVR kan du när som helst ta ut hela eller delar av ditt kapital. Detta genom att sälja de fondandelar du sitter inne med. Efter en försäljning kommer dina pengar att betalas ut till ditt angivna bankkonto. Normalt tar det 4-5 bankdagar innan du har pengarna på kontot.

Kom igång med ditt fondsparande hos SAVR

1) Bestäm dig för vad du vill spara till – du kan välja mellan att spara mot framtida mål, pensionsspara eller spara till dina barn. När du väl öppnat ett konto hos SAVR så väljer du själv hur mycket pengar du vill spara varje månad.

2) Börja spara och välj fonder! För dig som söker ett flexibelt och modernt sparande har SAVR verkligen den tjänst du söker. Det är dessutom väldigt lätt att komma igång med sitt sparande. Det är helt kostnadsfritt att öppna ett konto och själva ansökningsprocessen sker på någon minut.

3) Välj själv hur mycket du vill månadsspara – Du kan spara alltifrån 100 kr till 10 000 kr varje månad. Du ändrar själv summan genom att logga in på dina sidor hos SAVR. När ditt konto är öppnat och du laddat ner SAVR:s app kan du enkelt följa ditt sparande inom de olika områdena.

Vad tycker jag själv om SAVR?

Jag använder SAVR personligen för två av mina fondportföljer: Hållbarhetsportföljen och Framtidsportföljen.

Lätt för mig att hålla koll på fonderna via deras app, samt att jag sparar pengar på låga avgifter. Inget att klaga på där! Dock hade jag önskat att de haft fler billiga globala indexfonder. Den billigast jag kan hitta har en avgift på 0,33% – vilket är på tok för dyrt jämfört med både Avanza och Nordnet som har riktigt billiga indexfonder. Förhoppningsvis är detta något de kommer ordna i framtiden. Då skulle jag definitivt flytta alla mina fonder till SAVR istället ?

Erbjudande: Få 100 kr gratis i Länsförsäkringar Global Indexnära!

Har du inget konto hos SAVR sedan tidigare kan du använda min värvningslänk för att öppna ett ISK och automatiskt få 100 kr gratis insatt i fonden Länsförsäkringar Global Indexnära! Det är en bred och billig global indexfond med drygt 1 500 bolag. Om du önskar kan du fortsätta spara i fonden och fortsätta investera pengar själv, exempelvis i ett månadssparande. Du kan även sälja den och köpa andelar i någon annan fond om du föredrar det.

Vad tycker du om SAVR? Är det en plattform du redan använder eller kan tänka dig att använda? Diskutera gärna i kommentarerna nedan!

Friskrivning: Inlägget innehåller annonslänkar till SAVR, vilket innebär att jag får en kickback ifall någon registrerar sig via min länk. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Foto av Pixabay

Previous articleFyra steg för att komma igång med ett fondsparande på börsen
Next articleH&M slopar utdelningen – första gången sedan börsnoteringen 1974
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer