Sidoinkomster

Tidigare redovisade jag alla extrainkomster varje månad från den så kallade Extraknäckportföljen, en portfölj som enbart bestod pengar från undersökningspaneler och cashbacksidor. Idén bakom fondportföljen är till stor del inspirerat av inlägg från andra finansbloggarna med liknande projekt.

Numera skriver jag inga separata inlägg om denna portfölj, utan tar upp den i den mångtaliga Månadsredovisning istället. Det här inlägget blir lite av en sammanfattning, eller kanske mer av en årsredovisning för extrainkomsterna.

Cashback

Jag har främst kört med MyBonus för största delen av våra inköp. Sedan har vi utnyttjade diverse erbjudanden och cashbackkampanjer för de andra sidorna. Refunder använde jag mycket i början av 2020, men blev jobbigt när jag alltid behövde dubbelkolla att min återbäring kom in, så det slutade jag med. Fungerade mycket bättre med MyBonus och Reward Network för egen del.

MyBonus 1 229,93 kr
– Refunder 548,53 kr
Cashback Ninja 325 kr
Reward Network 323,71 kr
Bonusway (fd Cashbackshopping) 230 kr

Total återbäring: 2 657,17 kr

Undersökningspaneler

Den största delen av sidoinkomsterna kommer från alla undersökningspaneler jag gjort. I början hade jag många fler panelsidor, men det fungerade bättre för mig att ha färre och enbart fokusera på dessa. Jag använder numera enbart Nordic Panel och ÅsiktsTorget idag. Mobrog gick bra en längre tid innan jag la märket till att de drog av större summor från saldot – oklart varför detta skedde.

– Cint (Nordic Panel och Shoppanel) – 2 899,24 kr
– Mobrog – 1 750 kr
– Ebuno – 198 kr
– ÅsiktsTorget – 150 kr

Totala intäkter från paneler: 4 997,24 kr

Kreditkortbonus

Under 2020 körde jag med ett kreditkort från Komplett Bank, där syftet var att använda deras väldigt generösa bonussystem. Detta ändrade de vid årsskiftet, vilket i princip innebar för oss att det blir svårare att uppnå 2000 poäng varje år: vi gör inte speciellt många stora köp och heller inte många köp på Komplett.se för att det ska vara värt det. Det mest intressanta var att man tidigare fick 2% bonus på alla varuköp, som idag ligger på enbart 0,5%. Betydligt sämre för oss!

Totala intäkter från kreditkortbonus: 2 000 kr

Bloggintäkter

Sparpatrullen drar inte in ofantliga stora summor pengar, vilket heller inte varit syftet: den enda önskan jag egentligen haft är att den ska dra in tillräckligt för att täcka kostnaden för både domänen och webbhotellet, som den nu också gör. Den stora skillnaden skedde ungefär vid årsskiftet, drygt 10 månader efter att jag började skriva den här bloggen.

Alla dessa intäkter är enbart från affiliate-länkar, dvs att något klickat på länkarna via bloggen och köpt ett vara eller tjänst, där jag en liten kickback tillbaka. Inga inlägg på den här bloggen är sponsrade eller betalade.

Totala bloggintäkter från start: 1 290,86 kr

Kort och gott har alla dessa sidoinkomster bidragit med ytterligare 10 945,27 kr i sparportföljerna, utöver det vi sparar i vanliga fall varje månad.

Har du någon jättebra idé som genererar en extra peng i månaden? Dela gärna med dig i kommentarerna nedan! 🙂

Friskrivning: Artikeln innehåller samarbetslänkar till MyBonus, Reward Network, Bonusway och Cashback Ninja vilket innebär att jag får en kickback ifall någon registrerar sig via min länk. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Negative Space och Naim Benjelloun

Privat: Sidoinkomster

Skaffa en sidoinkomst och få en extra summa pengar över varje månad! I den här inlägget kommer jag gå igenom några förslag på extrainkomster som kan hjälpa dig att bygga upp en långsiktig pengamaskin. Med denna extra inkomst kan du exempelvis betala av lite skulder, bygga upp en buffert eller skapa en passiv inkomst genom aktie- och fondsparande.

Få pengar tillbaka på din shopping!

Du får riktiga pengar tillbaka på alla köp du gör via diverse cashback och återbäringstjänster, så som MyBonus eller Cashback Ninja. När du handlar genom en av dessa cashbackplattformar får du automatiskt pengar tillbaka på alla dina köp online, så länge butiken är ansluten till tjänsten. Medlemsskapen är helt gratis.

Hur tjänar dessa tjänster pengar kan man undra? Jo, de marknadsför de ansluta butikerna med hjälp av erbjudanden, kampanjer och rabatter, och får då en provision vid varje förmedlat köp. Därefter så delar de denna provision till dig som kund som har gjort köpet i form av återbäring. Bra va? 🙂

Om du vill stödja Sparpatrullen så använd gärna min affiliate-kod så får du 50 kr i välkomstbonus och jag får 10% av hela din återbäring under första året. Observera att det krävs minst 100 kr i cashback för att kunna ta ut dina pengar från MyBonus!

Cashbacksidor
MyBonus
Cashback Ninja
Reward Network

Delta i betalda kundundersökningar och paneler

Delta i kund- och marknadsundersökningar och få ersättning för din tid! Tar ett tag innan du uppnår utbetalningsnivån, men kan ge ett par extra hundralappar i månaden. Detta är något jag personligen gör, vilket bidrar till min så kallade Extraknäckportföljen. Ofta handlar panelerna om att betygsätta produkter och tjänster, men kan även innefatta reaktioner på reklamklipp eller djupare forskningsundersökningar och liknande.

Du får antingen betalat i pengar eller poäng som kan växlas in till presentkort, lotter eller välgörenhet.

Exempel på panelundersökningar är Shoppanel, Blocketpanelen och Nordic Panel. Rekommenderar även att ladda ned appen OpinionApp (från Cint AB) så kan du göra dina paneler från en och samma app! Appen finns till både Android och iOS telefoner eller surfplattor.

Panelsidor
Shoppanel
Blocketpanelen
Nordic Panel
Triaba
Toluna
YouGov – samlade poäng byts ut mot presentkort på Huuray.se
Nordstatpanelen – ger enbart presentkort

Hyr ut saker du inte använder så ofta

Har du exempelvis en takbox med takräcken, skåpsläpvagn, slagborrmaskin eller systemkamera du inte använder speciellt ofta? Överväg att hyra ut den till någon som behöver det och bor i närheten av dig! Exempel på sådana tjänster är Hygglo och SnappCar, varav den sistnämda gäller enbart för bilar.

Sälj dina egna foton

Tycker du om att fotografera och har en hyfsad kamera som klarar av att ta högupplösta bilder? Sälj dina bilder på nätet och få betalat när någon licensierar bilderna! En perfekt passiv inkomst ifall du lyckas hitta motiv eller nisch som ingen annan uppfyller. Exempel på plaster där du kan sälja dina foton är iStock, Can Stock Photo, Shutterstock, Adobe Stock och Dreamstime.

Skapa din egen e-bok och sälj på nätet

Det är enklare än någonsin att skriva och ge ut en e-bok! Stora fördelar med e-böcker kontra vanliga böcker att du slipper trycka, frakta och lagerhålla dina böcker. Du behöver inte heller investera pengar för att publicera och distribuera en e-bok på samma sätt. Här har du möjlighet att tjäna bra med pengar om du skriver om ett intressant ämne.

Att tänka på innan du skriver en din egen e-bok
– Skriv om något som intresserar dig – då ökar du chansen att faktiskt skriva klart boken
– Vad är syftet med din e-bok? Vad vill du säga med den?
– Finns det andra som skriver om samma ämne? Varför skulle någon vilja köpa just din e-bok?
– Vem är din tänka målgrupp? Barn? Vuxna?

Amazon är klart den största marknaden för e-böcker i hela världen och sker genom Kindle Direct Publishing, där du potentiellt kan nå ut till miljontals läsare. Axiell Media är en annan bra plats att börja sälja på. Det är en av Nordens största distributörer av e-böcker och levererar både till återförsäljare och bibliotek i hela landet. Andra tjänster är bland annat Publit och Google Play Books.

Har du någon jättebra idé som genererar en extra peng i månaden? Dela gärna med dig i kommentarerna nedan! 🙂

Friskrivning: Artikeln innehåller samarbetslänkar till MyBonus, Cashback Ninja, och Reward Network, vilket innebär att jag får en kickback ifall någon registerar sig via min länk. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärda efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Steve Johnson och Glenn Carstens-Peters