Att investera kan vara en skrämmande uppgift, men med rätt verktyg och resurser är det inte omöjligt. Ett av de bästa sätten att komma igång är genom investeringsplattformar online. Antingen väljer man en börsmäklare som Avanza eller Nordnet: då kan du själv bygga en egen portfölj som består av aktier eller fonder. Det svåra är att veta exakt vad som ska investera i. För att slippa detta kan man exempelvis använda en fondrobot, t ex Lysa eller Opti. Detta är något vi själva använder som en del av vårt månadssparande. I dagsläget består drygt 40% av vårt sparande kapital hos en fondrobot.

Varför kör vi med en fondrobot som Lysa?

– Du behöver inte oroa dig för att undersöka olika aktier och spåra deras rörelser, det gör fondroboten åt dig! Allt du behöver göra är att skapa ditt konto på Lysa.se (värvningslänk) och välja en investering baserat på dina mål
– Lysa gör processen enkel med deras ”ställ in och glöm det”-funktion. När du väl har ställt in dina investeringar behöver du bara luta dig tillbaka och koppla av medan fondroboten gör allt! Automatisk investering sparar tid eftersom du inte behöver lägga tid på att hantera ditt konto eller hantera dina investeringar.

Lysas investeringsmetod

Hur ska jag spara mina pengar? Vilka fonder, aktier eller tillgångsslag är ”bäst”? Finansbranschens sämst gömda hemlighet är att ingen vet. Ingen kan se in i framtiden och veta exakt vilka fonder, aktier eller sektorer som kommer att vara bättre eller sämre än andra. Lysas jobb är inte att spekulera utan att se till att ditt sparande är förberett för att allt kan hända. Baserad på Nobelprisvinnande ekonomisk forskning bygger Lysas investeringsmetod på fyra principer:

  1. Betala låga avgifter
  2. Sprid dina investeringar
  3. Ta risker som du kan hantera
  4. Fullfölj din sparstrategi

Som kund hos Lysa investeras dina pengar automatiskt enligt dessa principer. I noga utvalda indexfonder med bred spridning, låga avgifter och till en risk anpassad efter just dig och din livssituation. Enkelt, smart och billigt!

Är det säkert att månadsspara med Lysa?

Pengar du sparar hos Lysa omfattas av den statliga insättningsgarantin. Om något skulle hända Lysa kan du därför känna dig trygg med att kunna ta ut dina pengar upp till en summa på 950 000 kronor. Om det inte vore så har jag svårt att tänka mig att någon skulle investera hos Lysa. Värt att notera att Lysa såklart inte ger några garantier kring deras avkastning utan arbetar bara med en strategi som de bedömer ge bra avkastning till lägre risk. Själv tycker jag det är smart att erbjuda en portfölj som är byggd efter ens egen risktolerans.

Vad är Lysa?

Lysa är en av Sveriges största fondrobotar med mer än 18 miljarder i förvaltat kapital. Grundprincipen är att betala låga avgifter, sprida dina investeringar och ta risker som du kan hantera för att fullfölja din sparstrategi. Precis som med andra fondrobotar är målet att hjälpa dig spara automatiskt och kunna ge god avkastning till låg risk. Detta gör Lysa genom att ha olika fondportföljer där de utgår från just din situation och riskprofil. Därefter, beroende på vilken fondportfölj du väljer (Bred eller Hållbar), får du exponering mot cirka 8 000 bolag i alla branscher över hela världen. Följden blir riktigt god riskspridning som skulle vara svårt att uppnå genom att själv plocka aktier eller fonder.

Nedan kan du se ett klipp om hur Lysa fungerar:

Hur funkar Lysa?

Vill du också prova Lysa och investera automatiskt till låga avgifter? Använd gärna min värvningslänk! Registrerar du dig via länken får du 20% rabatt på Lysas avgifter i 3 månader.

Vad tycker du om Lysa? Använder du någon annan fondrobot? Diskutera gärna i kommentarerna nedan! 🙂

Friskrivning: Inlägget innehåller annonslänkar till Lysa, vilket innebär att jag får en kickback ifall någon registrerar sig via min länk. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Foto av Philip Oroni från Unsplash

Previous articleMånadsredovisning – December 2022 & God Jul!
Next articleHur får man pengarna att räcka i januari?
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer