Syftet med detta blogginlägg är att ge dig 5 anledningar till varför du bör börja investera, oavsett din nuvarande ekonomiska situation.

1. Investeringar kan hjälpa dig att nå dina ekonomiska mål

Alla bör sätta upp ekonomiska eller finansiella mål för sig själva. Du kanske till exempel vill köpa en ny bil eller resa jorden runt när du går i i pension. Eller bara vill ha guldkant i tillvaron när du slutar jobba. För att uppnå dessa mål måste du investera dina pengar klokt så att du har pengar sparade när du går i pension. Om du sparar till pension, kanske du också vill överväga att öppna ett privat pensionskonto som en IPS, vilket är en del av den privata pensionen. Du kan läsa mer om det på Avanzas hemsida.

2. Att investera kan hjälpa dig att nå dina livsmål

Utöver dina ekonomiska mål bör du också sätta upp mål för andra områden i ditt liv. Kanske vill du köpa ett hus eller spara till dina barn för att ge dem en bra start i livet. Återigen, för att uppnå dessa mål kommer du att behöva investera dina pengar klokt. Beroende på din ålder kanske du vill överväga att köpa en livförsäkringsprodukt för att skydda din familj om du går bort innan du kan finansiera din pension på egen hand. Livförsäkring är en viktig komponent i din finansiella strategi oavsett din ålder eftersom du aldrig vet vad som kommer att hända i framtiden.

3. Att investera gör att dina pengar jobbar för dig

För att tjäna mer inkomst finns det två sätt att tjäna pengar; antingen arbetar du för dina pengar, eller så låter du dina pengar arbeta för dig. Istället för att slösa bort dina pengar eller förvara dem på ett bankkonto utan sparränta, kan du tjäna mer pengar eller se dem växa genom att investera klokt. Att investera ger vanligtvis inte stor avkastning över en natt, men om du är beredd att spara långsiktigt över flera års tid kommer det gynna dig. Det är bättre än att dina pengar minskar i värde med tiden, eller ännu värre – spenderas.

4. Investeringar kan ge dig en stadig inkomstkälla när du går i pension

En av de vanligaste anledningarna till att inte investera är rädslan för att få slut på pengar i pension. Detta bör inte vara ett problem för de flesta investerare så länge du planerar noggrant och ser till att dina investeringar är ordentligt diversifierade. Med en sund investeringsstrategi på plats bör du kunna generera tillräckligt med inkomst genom din investeringsavkastning för att gå i pension bekvämt utan att behöva oroa dig för att få slut på pengar.

5. Investera för att kunna slå inflationen

Från och med punkten ovan är det en ekonomisk oundviklighet att pengarna du tjänade igår kommer att köpa dig mindre imorgon, på grund av inflationen. Av den anledningen är det viktigt att du får dina pengar att växa och räddar dem från att slukas av stigande inflation.

6. Största risken är att inte investera dina pengar alls

Tänk på det – att investera utgör en risk, som vi alla vet – men konsekvenserna av att inte investera kan bli ännu allvarligare. Så i det långa loppet kan det faktiskt vara mindre risk att ta en risk nu än att inte riskera någonting alls! Du ska inte låta dina pengar sitta stilla. Det bästa du kan göra är att undersöka ett brett utbud av investeringar och sedan välja den som matchar dina värderingar och långsiktiga mål.

Friskrivning: Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Foto av Chang Duong från Unsplash och pvproductions från Freepik

Previous articleGå i pension vid 55?
Next articleSå undviker du att bli lurad på Black Friday
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer