Om du funderar på att gå i pension vid 55 år finns det några saker du måste göra först. Du måste räkna ut hur mycket pengar du kommer att behöva ha sparat, och sedan måste du göra en ekonomisk plan så att du kan gå i pension så tidigt som möjligt. Du bör också undersöka de olika typerna av pensionsplaner som du kan använda som hjälper dig att nå ditt mål. Här är några tips om hur du går i förtidspension vid 55 års ålder.

1. Skapa en plan

Det första du behöver göra om du vill gå i förtidspension är att göra en ekonomisk plan. Du måste veta exakt hur mycket pengar du kommer att behöva för att försörja dig när du slutar arbeta. Hur mycket pengar du kommer att behöva beror på ett antal faktorer, inklusive din ålder och din hälsa. Helst vill du ha tillräckligt med pengar för att hålla resten av ditt liv så att du inte behöver oroa dig för att få slut på pengar när du går i pension.

2. Sätt upp en budget

Att skapa en budget är en av de viktigaste sakerna du kan göra när du planerar för pensionering. Det kan hjälpa dig att se till att du har tillräckligt med pengar avsatta för att täcka dina grundläggande levnadskostnader under hela pensioneringen. Det kan också göra det lättare för dig att avgöra hur mycket pengar du ska spara varje månad. En budget kan också hjälpa dig att identifiera områden där du kan spara pengar genom att minska utgifterna.

Ett sätt att skapa en budget är att börja spåra dina utgifter under några månader innan du börjar fundera på att gå i pension. Detta gör att du kan få en bättre uppfattning om vad du spenderar dina pengar på. När du har haft en chans att samla in denna data kan du skapa en budget och komma med en plan.

3. Minska dina utgifter

Förutom att spara så mycket som möjligt måste du också minska på dina utgifter så att du kan lägga mer pengar på dina besparingar. Om du regelbundet går ut och äter till lunch eller happy hour, hitta billigare alternativ. Överväg att laga din egen mat hemma istället för att gå ut och äta mat varje kväll. Du kan också spara pengar på underhållning genom att säga upp ditt kabelabonnemang och gå online för att streama dina favoritprogram istället. Det finns många andra sätt att minska dina utgifter och hjälpa dig att spara mer pengar till pensionen.

4. Investera dina pengar klokt

Att spara till pension är bara en del av ekvationen. Du måste också investera dina pengar klokt så att de växer med tiden och så småningom förvandlas till kontanter som du kan använda för att gå i förtidspension. Om du vill kunna gå i pension vid 55 års ålder måste du börja spara dina pengar så snart som möjligt. Ju tidigare du börjar spara, desto mer pengar kommer du att kunna spara. Om du har en budget, sätt upp ett mål att spara minst 10 % av din inkomst varje månad. Om du kan spara ännu mer, ännu bättre! Att skjuta upp pensionssparandet till senare kommer bara att göra det svårare att förverkliga din dröm om förtidspension. Börja pensionsspara så snart du kan så att du är i god form inför framtiden. Du kan avsätta en viss summa pengar från din lön varje månad för att lägga till ditt pensionssparande. Du kan också investera dina pengar i aktier eller fonder för att hjälpa dem att växa snabbare. Det lättaste är att investera i indexfonder.

5. Överväg att dra ner på din livsstil under ditt första år i pension

De flesta pensionärer lever på betydligt mindre än de gjorde när de arbetade. Detta beror i allmänhet på att de inte längre behöver pendla till jobbet varje dag och inte längre bidrar till en pensionskassa. På grund av dessa förändringar kan det vara lätt för seniorer att sluta leva mer extravagant än de hade råd med när de arbetade.

6. Hitta sätt att tjäna extra pengar

Slutligen kanske du vill överväga att tjäna extra pengar vid sidan av pensioneringen för att komplettera din inkomst. Det finns flera sätt att tjäna pengar utanför ditt jobb som kan ge dig extra inkomst. Du kan till exempel sälja saker du inte längre använder på Tradera eller Blocket, starta en blogg och tjäna pengar på den med annonser eller hyra ut ditt extra sovrum på Airbnb eller liknande tjänster. Att tjäna mer pengar kan ge dig de resurser du behöver för att gå i pension tidigt och leva bekvämt resten av ditt liv.

Kolla gärna in Pensionmyndighetens checklista om du planerar att börja ta ut din pension.

Friskrivning: Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Foto av Freepik

Previous articleEnergispartips – Så kan du minska din elförbrukning
Next article6 skäl till varför du bör börja investera
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer