Det finns många myter om hur man blir rik. Många tror att du bara kan bli ekonomiskt fri om du tjänar massor med pengar. Vissa tror att du måste ärva en förmögenhet eller födas in i en rik familj. Andra tycker att du måste vara begåvad och jobba hårt. Eller att du har tur och vinner dina pengar genom lotto. Men sanningen är att du kan bli rik genom att följa några enkla steg.

Lär dig hur man sparar pengar för att bli rik

Det första steget är att lära sig hur man sparar pengar. Börja med att avsätta en viss summa pengar varje månad för att spara. Börja sedan med att investera dessa pengar. Investera i aktier, fonder eller fastigheter. Ifall du bara sparar dina pengar på lönekontot betalar de sällan någon ränta på dina insättningar. Det är nästan dubbelt så svårt att bygga en förmögenhet enbart genom att spara pengar på hög. Men investerar du på börsen ger det dig möjlighet att investera och få ditt kapital att växa. Se till att du diversifierar dina investeringar och väljer minst 10-15 aktier i 5-6 olika branscher. Eller så väljer du att investera i en global indexfond – då får du riktigt god riskspridning och investerar i bolag över hela världen. Alternativt kan du välja en fondrobot, exempelvis Lysa (värvningslänk). Genom att diversifiera din sparportfölj minskar du risken för att förlora alla dina pengar i en enda investering.

Skapa en budget och spåra dina utgifter

När du har sparat pengar är nästa steg att utveckla en budget. Spåra dina utgifter för att avgöra var du kan göra nedskärningar och börja sätta in pengar på ett sparkonto. Spara så mycket pengar du kan varje månad tills du når ditt mål. Med tiden kommer pengarna du tjänar att börja ackumuleras och växa sig större – tack vare ränta-på-ränta effekten.

Minska dina månatliga utgifter

Du kan också minska dina månatliga utgifter och spara pengar för framtiden. Använd till exempel ett grenuttag för att stänga av all din hemelektronik när du inte använder dem. Köp hållbara produkter av hög kvalité istället för att köpa trendiga föremål som du snart kommer att växa ur med tiden. Leta efter erbjudanden på de saker du behöver och köp i bulk för att spara pengar på livsmedel och hushållsartiklar. Titta på reor och få cashback på dina inköp. Det är dessa små steg som ger stora besparingar över tid.

Att bli rik är varken omöjligt eller det lättaste

Det som krävs är tålamod och kunskap – men även att man tänker långsiktigt och får god avkastning på sina förvaltade pengar. Över tid kan man då bygga upp en förmögenhet. Ifall de flesta rika kan skapa sin egen rikedom, så kan du också göra det. Det gäller bara att ta första steget redan idag.

Friskrivning: Inlägget innehåller annonslänkar till Lysa vilket innebär att jag får en kickback ifall någon registrar sig via min länk. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Foto av Parrish FreemanUnsplash

Previous articleElförbrukning – hur mycket ström drar dina prylar?
Next articleNytt utseende på bloggen!
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer