Tidigare i år skrev jag om hur jag hade jättestora problem med att flytta en gammal tjänstepension från min tidigare arbetsgivare. Du kan läsa mer om det i det här inlägget om du inte känner till bakgrunden. Senare lyckades jag få den flyttad genom att ändra den från företagsägd till privatägd.

Detta tog så klart flera månader att slutföra. Tanken var att först låta den här pensionsförsäkringen ligga hos Nordnet, där jag också har min tjänstepension via jobbet idag. Dock veknade intressent vara väldigt svalt från Nordnets sida, trots flera epostmeddelanden fick jag aldrig någon återkoppling från min kontaktperson. Det enda man kan se under ”Flytta pension” är att den hänger kvar på samma sida som när jag började för drygt två år sedan:

Inte heller kunde SAVR hjälpa mig att få den flyttad med deras nya flyttverktyg och kontakt med deras kundservice hjälpte inte heller. Däremot måste jag säga att deras support är snabba och mottagliga. Men tråkigt att de inte kunde klura ut varför det ej gick att flytta pensionsförsäkringen.

Avanza kommer till undsättning

I slutet av juli provar jag att göra en ny flyttbegäran av pensionsförsäkringen via Avanza istället, och fyller i alla uppgifter de behöver. Handläggningstiden är mellan cirka 1-4 månader. Inte heller orimligt antar jag. Jag har ju redan väntat i drygt två år med att få den här pensionsförsäkringen flyttad. Döm till min förvåning när jag i början av september får ett meddelande om att försäkringen har flyttats!

Väljer billiga indexfonder

I och med att pengarna tidigare låg i en väldigt dyr fondförsäkring hos SEB väljer att investera hela beloppet i Länsförsäkringar Global Indexnära och PLUS Allabolag Sverige Index. Dessa är två fonder jag redan har i mitt huvudsakliga månadssparande. Du kan läsa mer om det i det här inlägget.

Flyttavgiften

Nu återstår det bara att lämna in underlag till Avanza för att få flyttavgiften som SEB tog ut ersatt. Avanza ersätter kostnaden för flytten upp till 1000 kr. SEB har bara tagit ut en liten flyttavgift på drygt 100 kr, så inga enorma summor direkt. Men som man brukar säga: många bäckar små.

Friskrivning: Inlägget innehåller annonslänkar till Nordnet, vilket innebär att jag får en kickback ifall någon registrerar sig via min länk. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Foto av Jack Cohen från Unsplash

Previous articleSparkalkylator – beräkna din pensionsprognos
Next articleLysa – investera automatiskt till låga avgifter
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer