Det verkar som om börsen faller och det får många människor att få panik. Om du har siktet inställt på att komma ur skulder eller köpa ett hus i framtiden finns det steg du kan ta idag för att nå det målet. Men om du tar ett steg tillbaka och tänker på det är det faktiskt en bra tid att börja planera för din ekonomiska framtid idag.

Börsen kan gå upp och ner, men det verkliga sättet att tjäna pengar är att investera i indexfonder. Indexfonder är bara en samling olika aktier, och de är utformade för att spåra aktiemarknaden som helhet. Och med tiden har forskning visat att investerare som köper indexfonder presterar mycket bättre än investerare som köper enskilda aktier – eftersom du investerar på hela aktiemarknaden får du diversifiering, vilket hjälper till att minska risken. Men om du ska investera i indexfonder måste du vara beredd att investera långsiktigt. Det beror på att avkastningen inte kommer att vara särskilt hög direkt.

När börsen faller ska du inte agera känslomässigt

Men även om börsen faller betyder det inte att du behöver få panik. Det är inte för sent att börja arbeta mot dina mål. Även om det verkar som om andra människor förlorar sina besparingar, är det inte du. Du kan fortfarande spara pengar och investera för framtiden. Ha bara en plan upplagd och håll dig till den planen oavsett vad.

Vad kan man göra för att minska risken?

Indexfonder är ett bra sätt att minska risken och tjäna pengar på lång sikt. Men det finns andra saker att tänka på när du investerar dina pengar. För det första finns det mycket osäkerhet just nu på aktiemarknaden. Så om du inte är beredd att vänta på en långsiktig avkastning kanske indexfonder inte är det bästa alternativet för dig.

Friskrivning: Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Foto av Karolina Grabowska

Previous articleIndexfonder: Det absolut enklaste sättet att investera
Next articleSkaffa Rocker – Få 250 kr i bonus
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer