I början av maj skrev jag ett inlägg om att vi köpt ett radhus i en mindre tätort. Igår nåddes vi av nyheten att inflyttnigen blivit uppskutten i tre månader. Anledningen till detta är pga den rådande pandemin som resulterat i materialbrist och längre leveranstider.

Väldigt tråkigt! Dock blir man lite fundersam att månaden innan fick vi se bilder på arbetsplatsen och marken där husen ska byggas, och nu plötsligt kan man inte fortsätta längre? Förhoppningsvis får vi lite mer information framöver, men någon inflyttning under sommaren 2022 blir det förmodligen inte.

Något annat som jag tycker sticker ut lite, vilket jag även framfört, är att vi fortfarande förväntas betala handpenningen i mitten av februari 2022. Alltså nästan åtta månader innan tillträde – som inte heller är garanterat att det kommer ske under hösten 2022. Utan vi får veta exakt datum för tillträde senaste fyra månader i förväg. Kan ju komma fler förseningar. Finns inget i vårt kontrakt som säger att upplåtelseavtalet måste ske under februari 2022. Rimligtvis borde ju även detta datum flyttas kan man tycka?

Det positiva med det hela är att vi får lite mer tid på oss att fixa iordning lägenheten, så det känns ju rätt skönt. Vi behöver inte stressa med att få klart allting, utan vi kan ta den tiden som behövs och vänta till våren för att låta mäklaren ta lite snygga bilder. Ger oss också tid att göra oss av med gamla möbler och dylikt som varken passar in eller som vi har för avsikt att behålla när vi flyttar.

Friskrivning: Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: iStockPhoto

Previous articleVad det kostar att ha saker
Next articleCTEK IPO börsnotering
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer