13 tips på vad du kan hitta på under pandemin

Vi är nog många som känner att livet börjar bli lite tråkigare – trots att våren är runt hörnet och det börjar bli varmt och soligt. Det är svårt att komma på vad man kan göra under pandemin, speciellt då många event är inställda och man får inte längre umgås på samma sätt som tidigare. I det här inlägget tänkte jag samla lite coronavänliga aktiviteter för att göra det lite roligare i vardagen!

1. Besök utställningar digitalt

Saknar du att besöka museer och utställningar? Då kan du istället gå på digitala visningar, ofta helt gratis! Lägg dig i soffan, ladda upp med lite snacks och något gott att dricka! En jättebra guide finns här vilka utställningar som du kan spana in i Stockholm. Även Welma och Konstguiden har bra information.

2. Njut av naturen lite extra

Varför inte uppleva naturen och besöka ett naturreservat? Eller varför inte bara en promenad i närområdet? Finns säkert flera platser runtomkring där man bor som man inte känner till. Packa en väska full med fika, smörgåsar och kaffe och ta en långpromed i den friska luften. Samtidigt som man tar sig ut får man umgås på ett säkert sätt.

3. Vårstäda i hemmet

Kanske inte den roligast aktiviteten du kan hitta på – men om det är något du har så är det tid över att äntligen göra något åt det där förbaskade förrådet eller överfulla garderoben! Det finns säkert många med saker du inte behöver eller använder längre. Passa på att göra dig av med det antingen genom att sälja det på Tradera eller Blocket, eller varför inte donera det?

4. Läs en bok eller låna gratis på biblioteket

Vi läser som aldrig förr. Pandemin har säkerligen bidragit till detta med inställda event, krogbesök och andra evenemang. Men om du älskar att läsa kan det bli dyrt att köpa flera böcker. Genom att låna böcker på biblioteket istället kan du kan spara några slantar. Det går ofta bra att fråga ditt lokala biblioteket om att köpa in böcker du själv vill läsa!

5. Kom ikapp med dina serier

Abonnerar du flera streamingtjänster? Kan inte säga upp för att det finns så många serier du inte hunnit kolla på ännu? Perfekt tillfälle för en mysig hemmakväll där du kan sträckkolla filmer eller serier. Och sen när du är klar med filmerna och serierna kan du säga upp abonnemanget och spara pengar!

6. Träna hemma eller utomhus

Håll igång med träningen utomhus! Det finns säkert ett utegym i din närhet som du skulle kunna använda. Eller varför inte bara gymma hemma? Du kommer långt med träningsredsksap så som hantlar i olika vikter samt gummiband. Annars har SATS online träning där du kan välja mellan hundratals olika träningspass. Går att testa helt gratis också!

7. Börja med en ny hobby

Passa på att plocka upp den där hobbyn du aldrig haft tid med tidigare. Varför inte lära dig något hantarbete, så som att sy, virka, måla, laga mat eller börja skriva? Det finns säkerligen många andra liknande aktiviteter som vi önskar vi had tid med. Det finns massvis med hemsidor eller YouTube-kanaler du kan lära dig och inspireras av.

8. Mysig hemmamiddag eller äta utomhus?

Coronaviruset har ju gjort det lite knepigare att äta ute på restaurang minst sagt. Här gäller det att vara lite kreativ. Varför inte göra en trevlig hemmamiddag med takeway? Stöttar du din lokala restaurang också! Men om du verkligen vill gå ut så varför inte köra en mysig picknick istället? Kan du också spara lite pengar samtidigt.

9. Gör ett eget hemmaspa

Saknar du att gå spa? Varför inte unna dig själv lite avkoppling med ett eget litet hemmaspa! Duka upp lite fint med några doftljus, sätt på stillsam musik och värm upp en kopp te! Här finns lite tips som är enkla och billiga hur du lätt fixar ett eget hemmaspa.

10. Spela spel

Stäng av mobilerna och fram med de roliga brädspelen eller kortspelen! Perfekt om du vill ha en rolig aktivitet med barnen eller partner.

11. Baka och laga god mat

Varför inte passa på att baka lite eller laga något annat gott du sällan hinner med? Perfekt ersättning för det där restaurangbesöket du inte längre kan göra. Eller vaför inte låt barnen baka på egen hand? Finns många recept som inte kräver någon ugn eller andra bakredskap. Klassiska chokladbollar exempelvis.

12. Lek tillsammans

När man jobbar hemma blir det enkelt så att man blir väldigt stillasittande. Passa på att leka lite! Testa kurragömma, bygg en koja eller gör en hinderbana för barnen. Väldigt roligt för både stora och små! Här är det bara fantasin som kan sätta gränser.

13. Håll kontakten med nära och kära

Ta kontakt med någon du inte pratat med på länge. Det är extra viktigt att vi alla hjälpas åt att visa omtanke och höra av oss extra mycket till varandra.

Har du själv några tips på vad man kan hitta på under pandemin? Diskutera gärna i kommentarerna nedan! 🙂

Friskrivning: Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Louis Hansel