Fredagsläsning

Fredagsläsning

Idag är det fredag och veckan har flugit förbi i rasande takt! Fortsatt hemarbete som gäller men börjar få bättre flyt på det hela nu. Men nog om det. På dagens agenda lyfter vi fram fler läsvärda inlägg från andra finansbloggare från den här och den gångna veckan. Ni får gärna komma med tips via mail eller i kommentarerna om ni hittar något som är läsvärt – då kör vi! 👍

The Dividened Story har skrivit intressant inlägg om växlande investeringsstrategier. Jag har alltid tyckt att är väldigt fascinerande att många finansbloggare enbart kör på en strategi och inget annat. Enbart utdelningsaktier och att fondsparande är skit. Finns liksom inget mittemellan. Jag har svårt att förstå varför den enda strategin utesluter den andra. Varför inte köra med utdelningsaktier, tillväxtcase och indexfonder samtidigt? Då har du både riskspridning och god branschfördelning.

Leva Drömmen har knåpat ihop ett långt och väldigt utförligt inlägg om hur man bygger en fondportfölj. Där kan du se hur både aktivt förvaltade fonder och indexfonder inom Sverige, USA etcetera samt branschfonder inom ny teknik, fastighet, miljö med flera. Du får en god överblick och kan jämföra hur fonderna har presterat mot varandra inom olika kategorier.

Miljonär innan 30 har skrivit ett tänktvärt inlägg om att man måste våga räkna. Det är jätteviktigt att veta hur mycket man behöver spara ihop om man planerar att gå ned i arbetstid eller ta sig hur ekorrhjulet, det vill säga uppnå FIRE. Har man ingen koll på sina utgifter per månad kan man inte heller räkna ut när man kan gå i tidig pension.

Ibland gör man rätt inspirerar i ett inlägg om hur man vårdar sina saker. Bra tips och perfekt för oss som inte är lika händiga när det kommer till att ta hand om trämöbler i ek och dylikt. Kommer sparas framöver för vård av egna läder- och trämöbler! 🙂

Småspararguiden har skrivit ett intressant inlägg om hur man kommer igång med tjänstepensionen, dock mest riktigt mot småföretag. Dock intressant att veta ändå i mitt tycke! Genomgående och tar upp flera olika ämnen så som hur mycket man ska erbjuda sina anställda, till tjänstepensionslösningar, löneväxling med flera. Helt klart läsvärt!

Har du några favoritinlägg från den här veckan eller förra? Har du själv skrivit ett inlägg du vill lyfta? Lämna gärna en kommentar!

Friskrivning: Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Toa Heftiba