Snart är det helg och nu äntligen har våren börjat titta fram! Inte bara att det blir varmare och soligare ut, men man känner även hur pollensäsongen dragit igång – inte lika roligt! I med lite allergimedicin så mår man genast bättre. Men nog om det! I det här inlägget ska vi lyfta fram fler intressanta inlägg från andra finansbloggare från den här och den gångna veckan. Tips på inlägg som jag missat får ni gärna skicka via mail eller kommentar. Nu kör vi!

Lekonomi har skrivit ett utförligt inlägg om pension och hur det fungerar. Håller med om att det förmodligen inte är det hetast ämnet att diskutera, men klokt att hålla koll på och göra anpassningar beroende på pensionsålder. Genomgående och går igenom de olika delarna som bygger upp din pension, exempelvis premiepensionen och tjänstepensionen.

Två Månadslöner har skrivit ett väldigt intressant inlägg om att välja en strategi som passar dig. Kan inte annat än att hålla med skribenten ifråga! Det är dina pengar och du måste själv bestämma hur du vill investera dem på bästa sättet. Ingen annan vet det bättre än du själv. Alla har olika förutsättingar. Helt värt att läsa!

Småspararguiden listar premiepensionens bästa fonder för 2021. Valet faller såklart på AP7 Såfa, vilket är den fond som du får automatiskt ifall du inte väljer att byta. Fördelen med fonden är att den har en bra mix av globala aktier, inklusive småbolag och tillväxtbolag. Ifall sparhorisonten är väldigt lång och du har många år kvar att jobba så passar det bra med 100% aktiefonder så som fonden är uppbyggd: sedan viktar den ned automatiskt mot räntefonder ju närmre pensionsålder du kommer.

Buffert går igenom hur man bygger en utdelningsportfölj 2021. Likt fonder, handlar det om att bygga ut en aktieportfölj med diverse bolag med antingen hög direktakvastning eller god utdelningstillväxt. Dock ska man vara medveten om att utdelningen kanske uteblir, något vi verkligen fick erfara när pandemin drog över hela världen förra året. Förhoppningsvis blir det bättre i år för bolagens utdelningar.

Snålänningen har skrivit ett bra inlägg om investmentbolagens rabatt eller premie. Har det någon betydelse? Mycket kloka tankar och det gäller verkligen att fundera varför man köper ett visst bolag. Alltid svårt att försöka tajma marknaden men att ha koll på ifall det ett bra köpläge eller inte är alltid klokt. Ett bra verktyg för detta är Ibindex som speglar investmenbolagens utveckling på Stockholmsbörsen.

Har du några favoritinlägg från den här veckan eller förra? Har du själv skrivit ett inlägg du vill lyfta? Lämna gärna en kommentar! 🙂

Friskrivning: Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Toa Heftiba

Previous articleOm jag bara skulle äga en fond
Next articleMånadsredovisning – Mars 2021
Prenumerera
Aviseringar för
guest
3 Kommentarer
Äldst
Nyaste Mest röstade
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer
Axel Hansson
Axel Hansson
2 år sedan

Tackar för omnämnandet åter igen. 🙂 Tror många människor börjar få upp ögonen mer och mer för sparande och investeringar, framförallt när det kommer till utdelningar.

Snålänningen
Snålänningen
2 år sedan

Tack för omnämnandet! Och god fortsättning på dig! 🙂