Nu har det redan gått en vecka sedan jag tog en liten ”mini-semester”. Lite inne i semester-mode kan man säga, även ifall vi inte planerar att åka någonstans i år. Av ganska uppenbara skäl. Passar på innan de nya kollegorna börjar mot slutet av sommaren, och även nu när vi går ned i en period där det inte finns lika mycket att göra på jobbet heller. Både jag och sambon har även fått vår första dos mot Covid-19 den här veckan, vilket känns bra! Förhoppningsvis innebär det att vi börjar gå mer mot normalläge, även ifall jag tror att corona är något vi får lära oss att leva med även i framtiden. Säkerligen kommer vi få brottas med flera olika varianter eller andra pandemier i framtiden. Men nog om det – på dagens agenda har vi fler intressanta inlägg från andra finansbloggare från den här och den tidigare veckan. Ni får gärna komma med tips via mail eller i kommentarerna om ni hittar något som är läsvärt! 😀 

Ibland Gör Man Rätt laddar slutet av veckan med flera klockrena cashback-erbjudanden! Blir du exempelvis kund hos Sigmastocks får du 125 kronor i återbäring – och registrerar du ett konto hos BetterWealth och sätter in 300 kronor får du 100 kr insatt på kontot samt 100 kronor i cashback! Det är inte dåligt för några minuters arbete. Plus att du kan låta pengarna växa lite om du så väljer, eller ta ut dem så fort du får återbäringen utbetald till dig.

Aktiekemisten tipsar hur man ordnar aktiekurser i Google Kalkylark after Avanzas senaste uppdatering. Användbart om man sparar i aktier och vill ha full koll hur innehaven utvecklas i ett snyggt och prydligt kalkylark – perfekt om man sparar via flera olika plattformar så som Avanza, Nordnet, Degiro, eller någon av storbankerna.

FruEfficientBadass kommer med ett skrämmande exempel på hur bökigt det kan vara att göra till synes enkla saker hos en storbank. Idag har jag SHB mest på grund av att bolånet ligger hos dem – tanken var att faktiskt byta till Swedbank, eller rättare sagt, Sparbanken i vårt fall, för att samla allt på samma ställe när vi flyttar nästa år. Förhoppningsvis är de bättre än Swedbank! Egentligen hade man velat slippa storbankerna helt och hållet, men jättesvårt när enbart ett fåtal banker kan utfärda Mobilt BankID. Annars hade exempelvis Svea varit perfekt för oss där du kan få lönekonto med ränta, ett betalkort kopplat till kontot samt Swish utan extra kostnad.

Enkel Boning kommer med tips hur man kan göra bra billig mat från grunden! Många tips gör vi själva redan idag, exempelvis köper vi frukt och grönt efter säsong – där finns det mycket pengar att spara! Köper inga färdigrätter eller halvfabrikat för den delen heller. Vi har även blivit mer måna om vad vi faktiskt äter efter att vår son föddes och vill så klart att han ska få uppleva en rik och varierad kost. Hos oss blir det mycket asiatiska rätter blandat med diverse svenska maträtter. Kul att det börjar dyka upp en del asiatiska grönsaker hos Willy’s och liknande också!

Fondanalys går igenom skattekonsekvenser vid handel med kryptovalutor. Det är både krångligt och svårt att hålla reda på ifall man aktivt handlar med kryptovalutor – varje gång du sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta behöver du redovisa detta till Skatteverket när du deklarerar. Och har du gjort vinst ska du betala skatt på din vinst. Alternativet att slippa hålla koll på allt detta är att köra med börshandlade certifikat där Bitcoin eller Ethereum är den underliggande tillgångsklassen.

Har du några favoritinlägg från den här veckan eller förra? Har du själv skrivit ett inlägg du vill lyfta? Lämna gärna en kommentar! 🙂

Friskrivning: Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Toa Heftiba

Previous articleFramtidsportföljen – hur vi förenklade vårt långsiktiga sparande
Next articleHur undviker man livsstilsinflation?
Prenumerera
Aviseringar för
guest
3 Kommentarer
Äldst
Nyaste Mest röstade
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer
Aktie Kemisten
Aktie Kemisten
1 år sedan

Tackar för omnämnadet. 🙂

Slumpvandraren
Slumpvandraren
1 år sedan

Kul att du uppmärksammade mitt inlägg. Om du går till Avanzas Facebook-sida kan du hitta exempel på upprörda kunder som fått vänta länge. En tjej fick vänta 2,5 månader på svar. De verkar ha haft problem med kundtjänsten under våren, kanske kort på personal.
Jag fick till sist ett svar från Avanza där de ber om ursäkt för den långa svarstiden och säger att en Private Baking kund i normala fall inte ska behöva vänta mer än några dagar. Det är väl ett positivt besked och jag hoppas att de kan hålla det framöver.