För drygt två veckor hade jag tänkt skriva dessa varje fredag. Men nu i efterhand tror jag att det blir lite väl enformigt då jag normallt sätt skriver 1-2 vanliga inlägg i veckan. Så nu blir det varannan fredag istället som jag uppmärksammar intressanta och läsvärda inlägg från olika finansbloggare. Kom gärna med tips i kommentarerna! ?

Miljonär innan 30 har skrivit ett tänkvärt inlägg portföljen och privatekonomin – hur man inte ska blanda ihop dessa när det är stökigt på börsen. Det han beskriver är också ett av skälen till att jag inte har några nätmäklarappar installerade på mobilen heller. Låter helt enkelt portföljen tuffa på av sig själv.

The Dividend Guy tar upp i inlägget Kassa & FOMO på börsen och tar upp en viktig poäng: att inte sitta på alldeles för stor kassa vid sidan om. Självklart tycker jag att man bör ha någon form av buffertsparande ifall något oförutsett händer, speciellt om du har familj och barn. Men har du en jättekassa så missar du potentiell avkastning för att vänta på ”rätt” tillfälle att fynda. Detta har såklart också med hur länge du behöver spara för att uppnå ekonomiskt frihet. Kommer lämpligtvis själv skriva lite tankar om just sparhorisont.

Leva Drömmen har i inlägget Söndagssnack skrivit om olika investerings-strategier med bland annat en intressant bild visar hur en del fonder och ETF:er har presterat de senaste åren. Kul att se att man inte verkar var helt fel ute – förhoppningsvis! ?

Onkel Toms Stuga lyfter fram intressanta funderingar i inlägget Kan man spara för mycket? I grund och botten handlar det om prioriteringar och vad du själv värdesätter. Personligen känner jag inte att jag väljer bort en massa saker genom att reflektera över mina inköp och familjens konsumtionsvanor. Gäller bara att hitta en bra balans.

Att välja lycka har skrivit ett intressant inlägg om strumpor av alla saker! Det han lyfter fram är hur små besparingar kan ha en stor effekt på sparandet över tid. Genom att spara 3 kronor per månad och med en värdeutveckling på 12 procent växer dessa pengar till cirka 50 000 kronor när du går i pension! Inte dåligt alls!

Har du några favoritinlägg från den här veckan eller förra? Har du själv skrivit ett inlägg du vill lyfta? Diskutera gärna i kommentarerna nedan! ?

Friskrivning: Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärda efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Toa Heftiba

Previous articlePortföljfokus – En närmare titt på Framtidsportföljen
Next articleNytt utseende på bloggen!
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer