Äntligen fredag! Nu är man tillbaka på jobbet den här veckan – som vanligt fullt upp och mycket som hänt på knappt två veckors semester. Några mindre katastrofer som min arbetsgivare hade kunnat undvika, vilket jag även tog upp innan jag tog ledigt. Jag visste att det skulle bli problem eftersom jag är den enda som göra dessa arbetsuppgifter på företaget. Men men. Inte så mycket jag kan göra ifall de inte vill lyssna. Det enda som är lite störigt är att detta skapar mer jobb för mig då jag är den som måste ”städa upp” och rätta till det som blivit fel. Det tråkiga är att våra kunder drabbas i slutändan eftersom leveranserna bli försenade. Nu tänkte jag tänkte jag lyfta fram ett par läsvärda inlägg från andra finansbloggare från den här och den tidigare veckan. Ni får gärna komma med tips via e-post eller i kommentarerna om ni hittar något som är läsvärt – då kör vi! 😀

Cosmonomics har skrivit ett utmärkt inlägg under rubriken YOLO vs FIRE. Jag tycker det är viktigt att hitta en bra balans. Mycket beror vart man är någonstans i livet och hur man värderar sin egen tid. Själv har vi inte som mål att leva så snålt som möjligt för att uppnå FIRE, utan vi vill vara ute och göra saker med barnet även ifall det kostar en slant. Även vi kommer anlita flyttfirma när det blir dags för oss att flytta: för oss ligger det nya huset cirka 10 mil från vart vi bor idag. Att hyra en flyttbil och köra fram och tillbaka skulle ta väldigt lång tid, plus att vi saknar hiss och bor på högsta våningen också!

Att välja lycka kommer med ett intressant inlägg om lägenhetsstyling. Detta är något som är högaktuellt för oss också, då vi i närtid kommer behöva sälja vår lägenhet också. Själv planerar vi att fräscha upp väggarna i köket med ny målarfärg. Många av vitvarorna har redan byts ut under tiden vi bott här och badrummet renoverades innan inflyttningen för sju år sedan. Kommer säkerligen behövs en och annan dekoration för att snygga till rummen också. Någon stylist kommer vi nog inte anlita, utan vi satsar på att göra oss av med så mycket möbler som möjligt som inte behövs innan visningen.

En slumpvandrares betraktelser har gjort ett inlägg om svårigheter att komma i kontakt med Avanzas kundtjänst. Väldigt förvånande att läsa då skribenten är Private Banking kund, vilket en av fördelarna ska vara snabb och personlig service. Har själv enbart haft enklare ärenden, vilket Avanza ej haft något problem med att lösa. Dock har jag flyttat det mesta till Nordnet sedan en tid tillbaka och både tjänstepensionen och månadssparande har jag där också. Det enda jag har kvar på Avanza är enstaka utländska aktier på ett kapitalförsäkringskonto, samt likvider som används för diverse IPO:er.

Spara och Placera har skrivit ett bra inlägg om vad som skiljer privatlån från andra lån.  Privatlån är för privatpersoner och dessa lån kan tas med eller utan säkerhet. Däremot görs alltid en kreditupplysning, vare sig den sker via UC eller annat kreditupplysningsföretag. Vi rekommenderar så klart att inte ta på sig dyra och onödiga lån, utan det är bättre att spara till en lämplig buffert som kan används för några oförutsedda utgifter.

Småspararguiden har gjort ett litet inspel gällande de så kallade ”miljonärsskatten” som togs upp i början av månaden. Om du missat detta helt har de sammanfattat det hela jättebra. De tar även upp att ett av problemen som dyker upp med detta förslag är inte bara att det blir krångligare för oss småsparare, utan skapar också utrymme för skatteplanering. Dvs att om man har en portfölj som närmare sig tre miljoner på sin investeringssparkonto (ISK) kanske man lägger resten i ett kapitalförsäkringskonto istället.

Har du några favoritinlägg från den här veckan eller förra? Har du själv skrivit ett inlägg du vill lyfta? Lämna gärna en kommentar! 🙂

riskrivning: Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Toa Heftiba

Previous articleNågra steg för att skapa ett minimalistiskt hem
Next articleHur blir man ekonomiskt fri? 4% regeln
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer