Då var det redan fredag igen, och värmeböljan verkar ha intagit stora delar av Sverige den här veckan! Glad att jag fortsatt kan jobba hemifrån – och tur nog lärde vi oss under 2018 och skaffade en portabel luftkonditionering samt golvfläkt. Brist som vanligt när detta sker. Svalt och skönt under natten när man sover samt behagligt nog för att kunna jobba under dagen utan att svettas allt för mycket. Spana även in mitt lilla gästinläggFruEfficientBadass briljanta blogg. Anledning till detta kan du läsa mer om i det här inlägget. Nu tänkte jag lyfta ett par intressanta inlägg från andra finansbloggare istället. Ni får jättegärna komma med tips via mail eller i kommentarerna om ni hittar något som är läsvärt! 🙂 

Parapedia har skrivit ett inlägg där sparplattformerna SAVR och Lysa jämförs. Bra och genomgående jämförelse. SAVR fungerar bäst om du vill kunna välja dina egna fonder med en ganska stor rabatt på fondavgifterna jämfört med t ex Avanza och Nordnet. Lysa passar utmärkt ifall du vill ha det enkelt och bara komma igång med ditt sparande – tjänsten hjälper dig både med val av fonder och hur fördelningen ska se ut beroende på risknivå. Själv använder jag Lysa för barnsparandet samt SAVR för en del fonder som är billigare där, exempelvis PLUS Småbolag Sverige Index.

Miljonär innan 30 kommer med ett intressant inlägg för att öka motivationen för sparande. Likt bloggaren, har jag inte själv haft det problemet, utan snarare att ha en uppsatt strategi och hålla mig till den! Det som fungerar för oss är att bara ha ett månadssparande som dras automatiskt när lönen kommer in på kontot. Eftersom jag kör mest med fonder behöver jag inte heller bry mig inte om svängningar i portföljvärde eller hur enskilda innehav presterar.

Petrusko kommer med ett tänkvärt inlägg om att satsa på det viktigaste och få mer över till det som betyder något. Precis som skribenten skriver är det absolut värdefullaste du har är tid och hur du spenderar den. Vad är poängen att ha en sommarstuga om knappat åker dit? Eller ett stort hus med trädgård om du inte orkar ta hand om den? Bättre då att sälja den där stugan eller skaffa en mindre hus så att du får tid över till annat som du njuter och uppskattar.

RikaTillsammans kommer med ett intressant inlägg om småbolag vs storbolag och momentumstrategier med belåning (finns även som podd om du hellre vill lyssna på det). De tar upp många intressanta punkter, exempelvis den heliga ”Kan man slå index”? Dock tycker jag att att frågan är lite felformulerad. För det beror på vad man menar med index: att t ex slå OMXS30-indexet kan du göra genom att bara investera i Investor eller Splitan Aktiefond Investmentbolag. Helt klart värt att läsa, eller lyssna på.

Småspararguiden kommer med ett intressant inlägg från en läsare gällande att flytta tjänstepensionen. Detta är något jag själv också tog tag i då jag haft en mindre summa pengar sparat från en tidigare arbetsgivare. Det var dyra årliga avgifter och avkastningen var inte bättre heller. Detta kunde jag sådan tur var flytta till Nordnet istället, där jag idag också har min tjänstepension och större delen av mitt sparande. Just nu investeras denna summa i en billig global indexfond. God riskspridning och du exponeras mot bolag över hela världen.

Har du några favoritinlägg från den här veckan eller förra? Har du själv skrivit ett inlägg du vill lyfta? Lämna gärna en kommentar! 🙂

Friskrivning: Artikeln innehåller samarbetslänkar till SAVR, vilket innebär att jag får en kickback ifall någon registrerar sig via min länk. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Toa Heftiba

Previous articleAtt leva rikt på lite pengar – och ändå var lycklig
Next articleHitta balans i ditt digitala liv
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer