Ännu en arbetsvecka har flugit förbi! Flera kollegor tillbaka från semestern den här veckan – inte en enda person som valt att åka på semesterresa utanför Sveriges gränser! Men det är väl inte så jättekonstigt heller. De flesta har valt att stanna hemma eller åka till sina landställen. Kul att läsa att det går bättre för besöksnäringen och håller tummarna på att det fortsätter i samma riktning! Nu ska vi kika på ett par intressanta blogginlägg från andra finansbloggare från den här och den tidigare veckan. Ni får gärna komma med tips via e-post eller i kommentarerna om ni hittar något som är läsvärt – då kör vi! 😀

Smartsnål skriver om att spara kostnader, men inte på upplevelser. Många roliga tips och gratisaktiviteter som passar småbarn. Har själv märkt att vår 2-åring gillar att vara ute i naturen och utforska, så det passar oss jättebra att vi bor så pass nära sjöar och skogsområden. Håller med om att det går alldeles utmärkt att ha en hög sparkvot och ändå njuta av livet. Allt handlar om att prioritera och spendera dina pengar medvetet.

Miljonär innan 30 skriver om hans tankar om uttagsfasen. Alltid roligt att läsa hur andra tänker och resonerar kring dessa ämnen. Min plan är successivt gå ned i arbetstid när jag väl börjar närma målet och portföljen täcker våra nödvändiga kostnader enligt 4% regeln. När den väl gjort det så behöver jag liksom inte göra fler insättningar. Det kommer vara när jag 50 år, vilket är om 13 år. Då behöver jag spara cirka hälften av mina inkomster och behöver 5,1 miljoner i sparkapital. Och då räknar jag inte med någon pension heller.

Pappa Betalar? kommer med utförligt inlägg där han listar Sveriges bästa panellista! Vad är paneler? Paneler är kort och gott undersökningar du svarar på där du får betalat. Oftast handlar det om marknadsundersökningar, opinioner, eller produktundersökningar. Har själv använt väldigt många av dessa, men numera kör jag enbart med Nordic Panel och Åsiktstorget.

Marcus Hernhag skriver om hans första steg in i kryptovalutavärlden. Det är intressant att läsa hans tankar och tror personligen att blockkedjor har en ljus framtiden. Sedan om det kommer bli Bitcoin, Ethereum eller andra kryptovalutor går det bara att spekulera om. Själv är jag exponerad mot de största kryptovalutorna och kryptobaserade tillgångar via Coinbase. Tänker långsiktigt så får vi se hur det går.

Aktiekemisten skriver ett tänkvärt inlägg om att livet är för kort för att gå och må dåligt. Jag har varit i kontakt med många forna kollegor som vantrivdes på mitt gamla jobb: kanske var det konstanta stressen? Att aldrig känna att man faktiskt gör en skillnad. Eller så kanske man helt enkelt inte var gjord för den där typen av jobb? Det passar liksom inte alla. Att jobba nära kunder och göra dem nöjda är inte något för alla. Krävs mod att ta steget ut och lämna sin bekvämlighetszon.

Har du några favoritinlägg från den här veckan eller förra? Har du själv skrivit ett inlägg du vill lyfta? Lämna gärna en kommentar! 🙂

Friskrivning: Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Toa Heftiba

Previous articleKlipper Klarnakortet – och byter till Rocker
Next articleNytt innehav: Nordnet Indexfond Teknologi
Prenumerera
Aviseringar för
guest
1 Kommentar
Äldst
Nyaste Mest röstade
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer
Aktie Kemisten
Aktie Kemisten
2 år sedan

Tack för omnämnadet 🙂