Idag är det fredag och jag funderar lite på vad som hänt med veckan! Känns som att oktober bara susar förbi, vilket jag inte har något emot alls: för i början av nästa månad får jag äntligen förstärkning på min avdelning. Det känns jättebra och ser fram emot detta. Dels för att jag slipper stressa klart allting själv, men också för att mina arbetsuppgifter kommer förändras och jag kommer få mer övergripande ansvar över andra delar av produktionen. Nytt och utmanande med andra ord! Börsen är det väl inte så mycket att säga om. Det har gått lite mindre bra på sistone, men i det långa loppet spelar det ingen roll för egen del: fortsätter att spara i mina fonder av det som blir över och inte går till handpenningen. Hursomhelst tänkte jag lyfta fram ett par läsvärda inlägg från andra sparbloggare från den här och den tidigare veckan. Ni får gärna komma med tips via e-post eller i kommentarerna om ni hittar något som är läsvärt – då kör vi! 🙂

FruEfficientBadass är tillbaka med ett mastigt inlägg om hur man lyxa till det hemma på budget. Gillar själv att använda diskreta pumpflaskor i glas för bland annat diskmedel och handtvål. Betydligt snyggare än den billiga originalflaskan i hårdplast! Flera goda tips som jag inte själv tänkt på, som gör stor skillnad, är att lämna plana ytor fria: det är lätt att man fyller med saker som inte behöver vara där, bara för att det finns plats.

Smartsnål kommer med ett utförligt och bra inlägg om hur du ska göra för att få en högre pension. Inlägget går igenom pensionens olika delar, dvs den allmänna pensionen, tjänstepensionen samt privat pensionen (det du själv sparar undan). Bra tips är att logga i på minpension.se för att få en överblick vart du har dina pensioner. Här kan du spara mycket pengar genom att flytta till alternativ som har lägre avgifter, vilket jag själv gjorde.

Miljonär innan 30 skriver om krisberedskap och vikten av att vara förberedd. Lika viktigt som det är att ha ett regelbundet månadssparande är det minst lika viktigt att kunna klara icke-ekonomiska nödsituationer. Det kan vara allt från att strömmen går eller vatten ej finns tillgängligt. Vad händer om du inte har möjlighet att använda dina betalkort t ex? Då kan det vara viktigt att alltid ha tillräckligt med konserver, ris, pasta eller andra torrvaror med lång hållbarhet.

Northernlightinvestment kommer ett insiktsfullt inlägg om FIRE och Lyckan. Håller med om att bilden som media målar upp av FIRE stämmer inte riktigt överens med vad jag läser bland diverse finansbloggare. Brukar inte själv läsa Aftonbladet, men har svårt att se koppling mellan att bli mångmiljonär och hur ekonomisk frihet skapar tomhet? Då känns problemet som att man inte riktigt planerat för vad man ska göra när man inte behöver jobba lika hårt för att tjäna pengar. Själv är jag mer rädd för att bli utbränd eller sjuk, och kan då inte spendera tid med familj och vänner.

Spara och Placera listar några av de bästa och enkla spartipsen där du kan spara massor med pengar. Att se över sina kostnader kan tyckas vara en självklarhet, men det är inte alltid lätt att veta vart man ska börja kolla: gå exempelvis igenom vilka abonnemang ni har och se över vad ni faktiskt använder. Här kan du spara flera hundra kronor per månad. Många fler tips finns i inlägget.

Har du några favoritinlägg från den här veckan eller förra? Har du själv skrivit ett inlägg du vill lyfta? Lämna gärna en kommentar! 🙂

Friskrivning: Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Toa Heftiba

Previous articleFlat Capital IPO börsintroduktion
Next articleSparpatrullens Spartips 2022
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer