Nu har det redan hunnit bli fredag och lång helg för egen del börjar! Ska bli skönt att koppla av och vila upp sig lite extra. Denna vecka har nya kollegan börjat, vilket har gått bra och varit givande hittills! Extra bra att han fick börja på en ganska lugn vecka också. Gav oss chansen att komma ikapp med produktionen och planera bättre inför de kommande veckorna! Men nu ska lyfta fram lite intressanta inlägg från andra finansbloggare från den här och den tidigare veckan. Ni får gärna komma med tips via mail eller i kommentarerna om ni hittar något som är läsvärt! ?

Miljonär innan 30 skrev ett intressant inlägg om gamla människors sparande baserat på statistik från Avanzas kunder. Lite intressant att se att mediansparandet ligger på cirka 1000 till 1500 kronor per månad. Jag hade trott att ju äldre man blir har man större möjlighet att spara, exempelvis då barnen flyttat hemifrån eller att man har högre lön. Men så verkar inte fallet vara om jag tolkar tabellen rätt.

Ihållande Investeringar har skrivit ett intressant inlägg om fyra spartips från Warren Buffet. Flera goda råd för hur man ska få sitt kapital att växa i värde över tid. Ett av de kanske mest självklara tipsen är att inte ha för stor andel kontant: problemet med pengar är att de förlorar värde pga inflation. Investerar du pengarna långsiktigt kan du istället få det att växa. Detta efter att du byggt upp en buffert så klart.

Leva drömmen skriver ett tänkvärt inlägg om att förenkla sitt sparande. Är ofta själv inne i liknande banor hur man bör allokera portföljen på bästa sätt. Slutar med att jag faktiskt inte vet vad som är bäst, utan kör på det som fungerar för mig: billiga indexfonder för hela slanten. Det enda som oroar mig är den stora exponeringen mot USA, där mitt innehav i Länsförsäkringar Global Indexnära ligger på 68,12% och Nordnet Indexfond Teknologi på 85,27%.

FruEfficientBadass skriver om bekanta som blir blåsta. Mycket tråkigt och ser även själv detta bland vänner och bekanta som inte är de minsta intresserade av börsen eller långsiktigt sparande. De litar helt enkelt mer på vad bankernas säljare försöker övertyga dem om vad som är det bästa sättet att förvalta deras kapital på. Det är som sagt lättare att lura människor än att försöka övertala dem om att de blivit lurande, som en av kommentarerna i inlägget skrev.

Småspararguiden listar återigen de topp fem skitprodukterna från finansmarkanden 2021! Poängen är att varna sparare från vilka produkter man ska hålla sig bort från, ifall man vill att pengarna man investerar ska växa. Ofta är problemet förvaltningsavgifterna är höga och därmed påverka avkastningen negativt – dessa fonder håller inte måttet helt enkelt.

Har du några favoritinlägg från den här veckan eller förra? Har du själv skrivit ett inlägg du vill lyfta? Lämna gärna en kommentar! 🙂

Friskrivning: Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Toa Heftiba

Previous articleDigital Minimalism – hur du förenklar ditt digitala liv
Next articleBubbleroom IPO börsintroduktion
Prenumerera
Aviseringar för
guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyaste Mest röstade
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer
ihall inves
ihall inves
2 år sedan

Så roligt att du gillade inlägget, tack för omnämningen! 🙂 Har inte sett din blogg tidigare men ska bli kul att följa ditt skrivande från och med nu, keep up the good work! Länkade inlägget på Twitter också. 🙂 Trevlig helg!