Två veckor har gått sedan förra inlägget om Fredagsläsningen. Så vad handlar dessa om? Tanken är att varannan vecka lyfta fram och uppmärksamma läsvärda inlägg från andra finansbloggare. Det är inte alltid jag personligen håller med, men tycker det är intressant med olika åsikter! Kom gärna med tips i kommentarerna också ?

Frihetsmaskinen lyfter fram vikten av att återinvestera sina utdelningar – och skillnaden blir en enorm skillnad när man låter ränta-på-ränta effekten påverka totalavkastningen! Vill du göra det enkelt kan du köra med fonder där alla utdelningar återinvesteras direkt i fonden istället. Helt automatiskt och ingen handpåläggning! ?

Ibland gör man rätt kommer med flera aktuella cashbackerbjudanden inför höstmörkret. En väldigt fin sammanfattning – har själv utnyttjat återbäringen för Brocc, Readly och Wype för att fylla på i Extraknäckportföljen, en fondportfölj som bygger helt på sidoinkomster.

Slimis Investeringsblogg beskriver utförligt hur han lyckas låna mer än 50 000 kr till 0 % ränta hos Avanza. För min egen del väljer jag att inte utnyttja belåningen alls, varken för aktier eller fonder. Kan hända att en del andra läsare finner detta av intresse.

Herr Smartsnål har räknat ut hur mycket det kostar att ha kvar bilen kontra att åka kollektivt alternativt cykla till jobbet. Här pratar vi om flera år längre ifall man vill uppnå FIRE! Mycket tänkvärt inlägg.

Småspararguiden har skrivit ett bra inlägg vad man ska akta sig för när det gäller såkallade ”valutahandlare” som lovar exceptionell avkastning. Dessa tycks komma i många olika former, och vet själv att de är populära inom exempelvis kryptovalutor. Grundregeln är som vanligt: om det något låter för bra för att vara sant, så är det förmodligen det.

Har du några favoritinlägg från den här veckan eller förra? Har du själv skrivit ett inlägg du vill lyfta? ?

Friskrivning: Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Toa Heftiba

Previous articleJag har tecknat aktier i Lohilo Foods nyemission
Next articleBörja spara till barnen
Prenumerera
Aviseringar för
guest
1 Kommentar
Äldst
Nyaste Mest röstade
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer
Ibland gör man rätt IGMR
Ibland gör man rätt IGMR
3 år sedan

Tack för omnämnandet! Ha en fin helg! Sol här i söder!