Då är det nästan dags för helg och om knappt en vecka är redan julafton! Den senaste veckorna har det varit en riktig sjukstuga hemma hos familjen Sparpatrullen. Först var det barnet som utvecklade symptom, sedan fick sambon liknande några dagar senare. Tur nog slapp jag dra mig på något alls (symptomfri tänkte vi) – dock var vi lite oroliga för att det kunde vara den nya virusvarianten omikron. Men varsitt PCR snabbtest senare kunde vi lätt avfärda denna oro. Troligtvis var det den vanliga säsongsinfluensan som spökade. Nog pratat om coronavirus, för nu ska vi fokusera på ett par läsavärda och intressanta inlägg från andra finansbloggare de senaste veckorna. Ni får gärna komma med tips via mail eller i kommentarerna om ni hittar något som är läsvärt! 🙂

Miljonär innan 30 har skrivit ett intressant inlägg om klen tilldelning och perspektiv. Inlägget handlar om börsintroduktioner, som varit väldigt populärt de senaste åren. Likt skribenten tecknade vi också Viva Wine Group, där det verkar som att alla som sökte fick en pytteliten tilldelning på 20 aktier per konto. Kan verka lite snålt, men bättre att få något än att inte få något alls. Själv fick vi en liten slant och helt klart värt för ett par minuters arbete.

FruEfficientBadass kommer med flera jättebra spartips för att spara pengar. Tipsen är allt från att köra en ”food-challenge” under en veckas tid till att köra ett länge köpstopp, vilket kan vara väldigt passande nu när julen snart är här – januari brukar vara en kämpig månad för flera. Lite sugen på att testa att matutmaningen, kanske något svårare att få sambon och barnet ombord. Vill du ha fler goda tips hur du kan bli ekonomiskt oberoende kan jag varmt rekommendera Sparboken.

Leva drömmen skriver ett utmärkt inlägg om att starta eget där han skriver från sin egen erfarenhet som egenföretagare. Kloka ord och vågar man ta det steget ska man absolut göra det! Du vet inte om det passar förrän du faktiskt provat – är det inget för dig kan man gå tillbaka och vara anställd igen. Hellre det än att aldrig prova på.

Aktiekemisten har skrivit ett tänkvärt inlägg om att lära sig av misstag. Som många som väljer att investera på börsen handlar det om att tjäna pengar – men även att inte förlora pengar, som skribenten även nämner i inlägget. Har själv gjort flera misstag, där jag valt att investera i bolag jag inte riktigt förstått eller valt att sitta kvar i ett bolag när det fanns tydliga tecken på att något inte stod helt rätt till. Men så länge du tar lärdom av vad som hänt och accepterar det – då är inte bara ett misstag.

Västkustinvesteraren har skrivit ett utförligt inlägg där han jämför fondrobotarna Lysa och Fundler. Vilken tjänst är det bästa valet? Vad är för- och nackdelar med att använda en fondrobot? Framförallt är det lätt att komma igång och du kan ställa in det så att ditt sparande dras automatiskt varje månad. Själv kör vi med Lysa för vårt barnsparande, vilket fungerat klockrent.

Har du några favoritinlägg från den här veckan eller förra? Har du själv skrivit ett inlägg du vill lyfta? Lämna gärna en kommentar! 🙂

Friskrivning: Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Foto av Toa Heftiba på Unsplash

Previous articleKonsten att veckohandla
Next articleSå får du dina pengar att växa
Prenumerera
Aviseringar för
guest
1 Kommentar
Äldst
Nyaste Mest röstade
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer
Aktie Kemisten
Aktie Kemisten
2 år sedan

Tack för omnämnandet.