Ofattbart. Otäckt. Helst meningslöst och kommer orsaka enormt mycket lidande. Det är väl ingen som har missat vad som hänt det senaste dygnet. Tidigt på torsdagsmorgonen inledde Ryssland på president Vladimir Putins order en militär invasion av grannlandet Ukraina. Aldrig hade jag kunnat tänka mig att något sådant här kunde i Europa igen. EU, Storbritannien och USA inför nya och kraftigare sanktioner mot Ryssland. Men kommer det att hjälpa? Mina tankar går till den ukrainska folket och ber för dom. Vill du följa utvecklingen finns det direktrapporter på bland annat SVT Nyheter, The Guardian och BBC News. Finns även riktigt bra information och nyheter från Lars Wilderäng som driver bloggen Cornucopia? Nu ska det handla om tänkvärda och intressanta inlägg från de senaste två veckorna från andra finansbloggare. Kom gärna med tips i kommentarerna eller via mail 👍 

FruEfficientBadass har skrivit ett tänkvärt inlägg om The Convenience Fallacy, hämtat från Joshua Beckers bok The Minimalist Home. Sådan tur är använder jag varken nattduksbord eller soffbord – glasögon hamnar vid fönstret och mobilen i vardagsrummet. Har en smartklocka som väckarklocka. Fjärrkontrollen hamnar på TV-bänken eller soffan. Däremot har vi otroligt mycket ”onödiga” prylar som står framme i hyllor och lådor i både vardagsrummet och köket. Förmodligen en tecken på att vi borde fortsätta rensa bort saker vi inte behöver! Eller åtminstone ställa utan saker oftare!

Stefan Thelenius går igenom hans investeringsstrategier och metoder. Alltid intressant att läsa om hur andra tänker och resonerar. Många har aktier och privatekonomi som en hobby, och då är det ganska självklart att det behöver vara roligt och intressant – annars finns det inte mycket poäng att ha det som en fritidssysselsättning.

Avanzas Placera har skrivit ett intressant inlägg om börsbolagens exponering mot Ryssland. Här finner vi bland annat Ferronordic som har cirka 71% av sina intäkter från Ryssland! Kanske inte speciellt bra i dagsläget och aktien föll med drygt 30% under gårdagens handel. Även Bolag som Betsson, Epiroc och Lindab har drygt 5% av sina intäkter från Ryssland.

Daniel Investerar kommer med ett intressant inlägg om valutaväxlingsavgiften. Det är något av en ”dold” avgift som man bör tänka på ifall man är aktiv på börsen och handlar ofta utanför Stockholmsbörsen. Vid varje köptillfälle, försäljning av värdepapper samt utdelning tillkommer denna växlingsavgift. Man kan tycka att nätmäklarna som Avanza och Nordnet borde vara tydligare med detta när man handlar aktier.

Aktiekemisten kommer med ett inlägg som handlar om sämre börs leder till minskat intresse? Jag kan nog hålla med om den observationen och noterar också minskad trafik till bloggen de senaste veckorna. Noterar även något mindre aktivitet bland oss finansbloggare också. Om inte borde det var precis tvärtom eftersom det är ”billigare” på börsen nu. Inte lika billigt som under början av pandemin, men fortfarande bra tillfälle att komma igång eller öka sitt sparande.

Har du några favoritinlägg från den här veckan eller förra? Har du själv skrivit ett inlägg du vill lyfta? Lämna gärna en kommentar! 🙂

Friskrivning: Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Foto av Tina Hartung från Unsplash

Previous articleMånadsredovisning – Februari 2022
Next articleOrdning och reda i hemmet – ideal eller last?
Prenumerera
Aviseringar för
guest
3 Kommentarer
Äldst
Nyaste Mest röstade
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer
Aktie Kemisten
Aktie Kemisten
9 månader sedan

Tack för omnämnandet 🙂

Tobias
Tobias
9 månader sedan

Bra sammanfattning. Alltid kul med dessa listor.
mvh
Valient – Min resa mot att leva på aktieutdelningar

Senast ändrad 4 månader sedan av admin