Då var det dags för ännu ett inlägg där jag belyser intressanta och läsvärda inlägg från andra finansbloggare. Förra inlägget kan du läsa mer om här. Kom gärna med tips i kommentarerna också ?

Att välja lycka har skrivit ett inlägg om skillnaden på räntesparande och buffert. Dels handlar det om vikten att ha en buffert för oförutsedda kostnader, något vi också skrivit om tidigare här på bloggen. Att spara i räntor kan vara bra för exempelvis målsparande eller för pengar du ska använda på kort sikt. Fungerar även bra när ekonomin går ned (recession).

Snålänningen kommer lyfter fram i ett inlägg om de svenska investmentbolagen och hur deras innehav har förändrats sedan förra året. Väldigt intressant att se! Äger själv inga investmentbolag direkt, men indirekt via Spiltan Aktiefond Investmentbolag fonden.

Leva Drömmen har skrivit ett underbart inlägg om Steget efter FIRE. Jag håller med till fullo att det handlar om att man ska uppnå FIRE tillsammans – det finns enligt mig ingen vits att vara ekonomiskt oberoende utan sin partner eller sambo. Jag personligen har inget intresse av att sitta i soffan och pila mig i naveln. Då kan jag lika gärna jobb några år tills vi båda är redo ?

Buffert har skrivit ett utförligt inlägg om hur mycket pengar du behöver för att kunna sluta jobba. Vad krävs för att bli ekonomiskt oberoende? Kontentan är att du behöver veta hur mycket dina årliga utgifter ligger på. Bara då kan du räkna ut hur mycket du behöver spara för att kunna gå ned eller sluta arbeta helt och hållet.

Småspararguiden har skrivit ett väldigt utförligt inlägg om vad du ska tänka på innan du går i pension. Konkreta tips för att du ska få ut så mycket som möjligt beroende på hur tidigt och snabbt du vill få ut pensionen.

Har du några favoritinlägg från den här veckan eller förra? Har du själv skrivit ett inlägg du vill lyfta? ?

Friskrivning: Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Toa Heftiba

Previous articleSpara tid och pengar – handla mat online
Next articlePassiv inkomst – Låt dina pengar arbeta för dig!
Prenumerera
Aviseringar för
guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyaste Mest röstade
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer
Snålänningen
Snålänningen
3 år sedan

Tack så mycket for omnämnandet! 🙂

Axel Hansson
Axel Hansson
3 år sedan

Säger likt Snålänningen, tackar för omnämnandet. 🙂