Idag är det fredag och veckan har bara flugit förbi känns det som! Har haft fullt upp både på jobbet och privat. Mycket förberedelser har det varit de senaste veckorna. Den här helgen är lite speciell då vi haft fullt upp med att förbereda lägenheten inför den första förhandsvisningen – intresset har varit stort, trots att vi inte ens hunnit ta några snygga bilder annat än en bild från balkongen förra sommaren!

Fyra stycken spekulanter ska komma nu på söndag. Förhoppningen är ju såklart att vi får ett bra bud i detta skedde, vilket betyder att vi slipper göra en sedvanlig visning. Det enda kravet från banken är att vi har ett påskrivet avtal för att få det nya bolånet. Vore väldigt skönt att få det avklarat innan sommaren minst sagt! Men nog om det. Nu tänkte jag att vi ska fokusera på ett par läsvärda och intressanta inlägg från andra ekonomibloggare de senaste veckorna. Ni får gärna komma med tips via mail eller i kommentarerna om ni hittar något som är läsvärt! 🙂

Aktiekemisten har skrivit ett tänkvärt inlägg om vilken är nästa aktieraket? Själva poängen med inlägget är att det ofta inte är något speciellt bra strategi att spekulera och jaga börsraketer. På börsen ska man tänkta långsiktigt och välja en strategi som passar dig och ditt eget intresse: exempelvis stabila aktier med utdelning eller billiga indexfonder. Ena har fokus på kassaflöde med andra satsar på totalavkastning. I slutändan finns det inget rätt eller fel i det här fallet: båda strategier fungerar utmärkt.

Spara och Placera kommer med ett inlägg som handlar om ifall det går att spara pengar med ett kreditkort? Det finns så klart många sätt att spara pengar på. Ett smart sätt som många kanske missar är att man kan ofta samla bonuspoäng eller få cashback på sitt kreditkort. Det är nog ingen som missat att jag själv kör med Rocker (värvningslänk) där jag får hela 10% återbäring på alla köp jag gör. Det brukar landa på cirka 300-400 kr i månaden som jag får tillbaka i början. Genom att spendera pengar som jag ändå skulle spenderat på att köpa mat eller betala mobilräkningen.

Investerarfysikern har skrivit ett läsvärt inlägg om hur man kan beräkna avkastningen för en bostad. För det alla flesta är nog en bostadsinvestering något man köper för att man ska bo i det – inte för att man faktiskt förväntar sig en hög avkastning. Vår lägenhet som vi bor idag har gått upp rätt mycket sedan jag köpte den för åtta år sedan. Skulle vi lyckas sälja 2 600 000 kr motsvarar det en genomsnittlig avkastning på 3,92% per år.

FruEfficientBadass tipsar om städmani från Youtube-kontot Aurikatariina. Ett väldigt klockrent tips och passade perfekt till mig som försökt få rent ugnen – den har som sagt varit ganska sunkig ett tag. Tvärt om trodde vi det skulle vara betydligt svårare att få bort allt flott och inbränt, men det gick galant med dessa tips! Helt värt att prova om du har en riktigt smutsig ugn som behöver fräschas upp!

Har du några favoritinlägg från den här veckan eller förra? Har du själv skrivit ett inlägg du vill lyfta? Lämna gärna en kommentar! 🙂

Friskrivning: Inlägget innehåller annonslänkar till Rocker, vilket innebär att jag får en kickback ifall någon registrerar sig via min länk. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Foto av Toa Heftiba från Unsplash

Previous articleAtt bryta sig loss från FOMO
Next articleFörhandsvisning i helgen
Prenumerera
Aviseringar för
guest
1 Kommentar
Äldst
Nyaste Mest röstade
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer
Aktie Kemisten
Aktie Kemisten
7 månader sedan

Tack för omnämnandet 🙂