Då har vi nästan nått slutet av maj månad och mycket förberedelser den här helgen också! Den första vanliga visningen sker nu på söndag, så kommer ha fullt upp med att städa och göra rent igen. Fantastiskt hur stökigt det kan bli på bara några få dagar – men det kan visserligen bero på att vi har ett litet barn som springer runt och härjar i hemmet, samtidigt som vi försöker fixa det som går att fixa. Men nog om lägenhetsfixandet – nu ska lyfta fram lite intressanta inlägg från andra finansbloggare från den här och den tidigare veckan. Ni får gärna komma med tips via mail eller i kommentarerna om ni hittar något som är läsvärt!

Småspararguiden har skrivit ett intressant inlägg om hur hög inflation är en lottovinst för dig med bolån. Trevlig läsning som går igenom vad inflation är för något och hur de höjda räntorna påverkar din ekonomi. För oss har vi ju haft en del pengar på sparkontot som ska gå till handpenningen – vilket innebär att vi ”förlorat” pengar eftersom inflationen är högre än räntan vi får på sparkontot. Sådan tur är ska ju pengarna ändå använts i år, så det påverkar oss inte jättemycket. Däremot är det rekordbilligt amortering på bolånet eftersom inflationen gått upp i år.

Ibland Gör Man Rätt kommer med ett inspirerande inlägg om hur deras trädgård ser ut under maj månad! Magiskt och helt fantastiskt. Vi kommer inte ha lika stort skötselområde när vi får tillgång till vårt radhus i höst, utan enbart 125 kvm. Det räcker nog helt klart för oss och bör tillåta en del roliga projekt framöver!

Att Välja Lycka kommer med ett intressant inlägg om hur det känns nu när börsen går dåligt. Har hört liknande saker på kontoret också från kollegor som inte riktigt förstår hur sparande på börsen fungerar – och inte heller jätteintresserade av att lära sig heller. Som vanligt är det alltid bättre att tänka långsiktigt när det handlar om ett sparandet. Exempelvis om du har ett månadssparande innebär det att du köper aktier eller fonder både när det är dyrt och billigt på börsen. Då spelar det mindre roll ifall börsen faller då det jämnar ut sig med tiden.

Investerarfysikern har ett läsvärt inlägg om ifall vi befinner oss i en IT-bubbla 2.0 där han jämför vilka likheter och skillnader som finns och vad man kan lära sig från IT-bubblan vi hade tidigare. Vi har ju haft en mångårig uppgång på börsen som gynnat tillväxtbolag likt dem från IT-bubblan. Nu har det dock vänt och flera tunga aktier på Nasdaq och teknikfonder har fallit upp till 30% i år.

Har du några favoritinlägg från den här veckan eller förra? Har du själv skrivit ett inlägg du vill lyfta? Lämna gärna en kommentar! ?

Friskrivning: Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Foto av Toa Heftiba på Unsplash

Previous articleJakten på köpare fortsätter – lägenheten upplagd på Hemnet
Next articleLångsiktigt sparande – bra saker att tänka på
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer