Nu har sommaren verkligen börjat får vår del – själv har jag redan påbörjat de första dagarna på min sex veckor långa semester, och kommer spendera detta i ett varmt asiatiskt land de närmaste tiden. Fick även uppleva det totala kaoset på Arlanda flygplats: detta trots att man kom flera timmar innan. Likväl fastnade man i kö för både checka in väskorna och ta sig genom säkerhetskontrollen som började vid avgångshallen. Mirakel att man lyckats ta sig igenom. Och enbart för att andra passagerna var mer än en timme sena till flyget!

Tack och lov kommer resan hem inte vara lika besvärlig för oss under juli – dock får man räkna med en och annan försening oavsett vart man landar i dagsläget. Så som det ser ut är det inte bara Sverige som är drabbade av detta. Utöver att faktiskt vara ledig den här sommaren, så lyckades vi sälja lägenheten fredagen innan vi åkte iväg. Det var inte något vi räknade med utan vi hade med all sannolikhet tur att en spekulant ville komma på privatvisning och mäklaren kunde ärligt förmedla att vi faktiskt skulle på semester och avsåg att ”pausa” försäljningen tills vi var tillbaka i Sverige. Jätteskönt att slippa tänka på under semestern! Nu tänkte jag att vi ska fokusera på ett par läsvärda och intressanta inlägg från andra finansbloggare de senaste veckorna. Ni får gärna komma med tips via mail eller i kommentarerna om ni hittar något som är läsvärt! 🙂

Småspararguiden har skrivet ett intressant inlägg om intressekonflikter hos Minpension.se som missgynnar konsumenterna. De tar bland annat upp kritik så som att man ej kan exportera sin egen användardata för att exempelvis dela med sig till en rådgivare, detta trots GDPR. Anledningen enlig Minpesnion beror detta på att ”dataportabilitet inte gäller i fråga om en behandling som är nödvändig för att utföra en uppgift av allmänt intresse eller som är ett led i myndighetsutövning.” Så med andra ord inte en del av myndighetens uppgift att underlätta för konsumenter, enbart informera.

Miljonär innan 30 kommer med ett läsvärt inlägg om man ska agera på börsen eller sitta lugnt i båten? Det har väl inte undgått någon att det varit väldigt dystert och tråkigt på börsen i år. Men samtidigt kan inte alltid vara guld och gröna skogar. Själva har vi inte gjort några ändringar i sparportföljerna utan håller oss till samma månadssparande som vi tidigare skrev om i det här inlägget. Vi har för avsikt att hålla oss till dessa fonder framöver, utöver en del som också går till fondroboten Lysa.

Buffert kommer med flera goda tips hur börjar investera på börsen. Perfekt för dig som kanske är nybörjare eller bara vill ha bra tips för ett sunt sparande. Visserligen handlar detta om sparande i aktier, vilket vi själva inte gör: utan vi håller oss uteslutande till fonder och fondroboten Lysa får vårt månadssparande. Enkelt, smidigt och automatiskt som gör att vi kan fokusera på annat. Dock håller ja inte med om swing-trading är en speciellt bra investeringsstrategi. Det innebär en ganska stor risk i jämförelse med att spara i fonder eller aktier med hög utdelning. Men riskbenägenhet är högst individuellt och själv tillhör jag inte skaran som gillar för hög risk i ett sparande.

SparaCash har ett intressant inlägg om de bästa fonderna för långsiktigt sparande. I grund och botten handlar det om samma sak som vi själva förespråkar gällande sparande i fonder. Det enda som egentligen skiljer är att vi hellre rekommenderar indexfonder, samt att ha basen i en billig globalfond, en Sverigefond och Asienfond. Vi är inte lika intresserade över hur en fond presterar på kortsikt några enstaka år, utan förväntar oss att äga samma fonder i minst 10 år eller längre.

Har du några favoritinlägg från den här veckan eller förra? Har du själv skrivit ett inlägg du vill lyfta? Lämna gärna en kommentar! 🙂

Friskrivning: Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Foto av Toa Heftiba på Unsplash

Previous articleLägenheten äntligen såld!
Next articleVad kostade det att sälja vår lägenhet?
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer