Första veckan tillbaka från semester – eller rättare sagt en halv vecka då jag började i onsdags. Kan sammanfatta det med att det har varit minst sagt kaotiskt under denna perioden! Jag har varit borta i drygt sex veckor, så räknade såklart med att vissa saker inte skulle fungera. Dock hade jag inte räknat med att anledningen till kaoset skulle bero på hög sjukfrånvaro.

Juli hade tydligen varit riktigt illa att chefen i USA blev tvungen att ”tvinga” kollegor att gå till jobbet för att sköta produktionen. Som jag nämnt tidigare på bloggen får vi enbart tillverka våra produkter i Sverige, eftersom den årliga revisionen sker just här och att produkten är certifierad här. Något USA-kontor där produktionen granskas sker inte i dagsläget. Men förhoppningvis kommer vi kunna starta upp produktion i USA redan under hösten. Det skulle verkligen underlätta arbetsbelastningen för oss då vi redan idag sköter produktion för hela EU samt Australien.

Nu tänkte jag att vi ska fokusera på ett par läsvärda och intressanta inlägg från andra finansbloggare de senaste veckorna. Ni får gärna komma med tips via mail eller i kommentarerna om ni hittar något som är läsvärt! 

Miljonär innan 30 skriver om Inflationstips. Det har nog inte undgått någon att inflationen stiger i landet – vi nådde faktiskt 8,5 procent under juni, där priserna för drivmedel och livsmedel fortsätter att klättra uppåt. Visst märker man att maten blivit dyrare och att man köper lite andra produkter än vanligt. I sådana här lägen gäller det att man har låga kostnader och sagt upp allt som är onödigt – förhandla ditt bolån och konsumera medvetet.

Två Månadslöner kommer med ett intressant inlägg om Vad man kan göra under semestern? Frågan i sig var inte det som fångade mitt intresse, utan detta tips: blir du sjuk på semester ska du anmäla dig som sjuk till arbetsgivaren! Då får du tillbaka dina semesterdagar för de dagar du är sjukanmäld. Plus att det blir avdrag på lönen med karens och 80% av dagslönen. Bra att känna till om man blir dålig under sin ledighet!

Lekonomi har skrivit ett intressant inlägg om Läge för hedgefonder? Inlägget handlar om något Nordnet tog upp där det visar sig att hela 37 av 54 hedgefonder på deras plattform gett minusavkastning i år – i snitt -2 procent. Den mest ägda hedgefonden på Nordnet har fallit över 18 procent i år! Knappast en avkastning att vara nöjd med. Vill man gardera sitt sparande är det nog värt att sprida risken via olika tillgångslag, exempelvis en allvädersportfölj eller Golden Butterfly-portfölj.

Spara och Placera kommer med ett intressant inlägg om Ditt bolån – en dold tillgång för investeringar. Detta kan du uppnå genom att exempelvis byta bank för att få bättre villkor på ditt bolån, och därmed få loss mer pengar. Genom att sänka räntan på ditt lån kan du istället använda pengarna för att investera. Vilket är ganska lämpligt nu när det är dystert på börsen.

Har du några favoritinlägg från den här veckan eller förra? Har du själv skrivit ett inlägg du vill lyfta? Lämna gärna en kommentar! 

Friskrivning: Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Foto av Toa HeftibaUnsplash

Previous articleSommarens varma cashback-nyheter
Next articleSänk dina utgifter och spara pengar
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer