Idag är det äntligen fredag och tänkte passa på att återigen lyfta fram tänkvärda och intressanta inlägg från andra kära finansbloggare. Ni får jättegärna komma med tips via mail eller i kommentarerna om ni hittar något som är läsvärt – då kör vi ?

Kronan till Miljonen har skrivit ett intressant inlägg om de svenska investmentbolagen där han tittar nämre på vilka som har substansrabatt eller premie just nu. Där kan vi Latour och Creades är väldigt dyra just nu. Att köpa aktier i investmentbolag är ett väldigt lätt sätt att komma igång med att spara på börsen. Jag har även skrivit ett inlägg om detta här.

Västkustinvesteraren har skrivit ett bra inlägg om hur du ger bort aktier och fonder i julklapp! Perfekt för att få en ung person eller ett barn att komma igång med sitt sparande – eller åtminstonde att väcka intresset sparande och privatekonomi tidigt i livet. Personligen skulle jag ha uppskattat detta i ung ålder, speciellt i bolag eller varumärken jag redan är intresserad av.

Miljonär innan 30 har lagt upp ett lyssande inlägg om vikten av att börja spara i tid. Inlägget handlar om Håkan Nyberg som är VD för Fundler. Han har sparat i över trettio år men ångrar att han inte började tidigare! Och han började spara i aktiefonder vid 28 års ålder! Det han syftar på är så klart ränta-på-ränta effekten – desto tidigare du kommer igång, desto mer hinner ditt sparade kapital växa.

Leva Drömmen lyfter framme en del frågetecken gällande fondmäklaren SAVR när det gäller deras investerarskydd och insättningsgaranti. Otydligt skrivet eller är det tryggt att ha sina pengar hos dem? Jag har en del dyrare fonder hos SAVR så detta är något jag verkligen vill kolla upp!

The Dividend Story lyfta boken ”Guld och gröna skogar” som handlar om just hållbarhet och varför det kan vara bra att investera klimatsmart. Som skribeten skriver är detta inte alltid något som man tänker på just vid aktie- och fondsparande. Jag personligen försöker tänka på att inte investera inom vissa branscher, exempelvis inom fossilindustrin och välja bort aktier eller fonder som har stor miljöpåverkan.

Har du några favoritinlägg från den här veckan eller förra? Har du själv skrivit ett inlägg du vill lyfta? ?

Friskrivning: Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Toa Heftiba

Previous articleCashbackkampanjer – spara pengar med återbäring
Next articleHållbarhetsportföljen likviderad
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer