Då var det dags för lite fler intressanta och tankvärda inlägg från den här och den gångna veckan. För mig personligen har det varit lite mindre inlägg pga en omställning från arbete på kontor till hemarbete igen. Så mycket tid har gått åt att försöka få upp en någorlunda fungerade arbetsplats där jag kan jobba lite ostört iallalfall!

Stefan Thelenius har skrivit ett tänkvärt inlägg om att uvecklas som investerare. Man ska ständigt försöka utveckla och utvärdera både sina investeringar och strategier. Själv har jag idag en ganska passiv investeringsfilosofi efter att ha hållit på med en hel del swingtrading och att försöka tajma marknaden genom enskilda aktieinnehav. Det har väl varit en del träffar och en del missar, minst sagt! ?

Sparslösaren lyfter fram i det här inlägget om enkelheten i ens sparande, vilket jag fullständigt håller med om! Jag tror att detta är något många investerare missar när de bestämmer sig för hur de ska investera sina pengar på börsen.

Att välja lycka har skrivit en bra inlägg om att sparande inte är snålhet utan att sparande är medveten konsumtion. Tycker det är ett helt underbart sätt se på det hela! Det går helt klart att balansera: att vara sparsam på vissa områden och lyxa till det på andra områden som du tycker är viktiga. ?

Småspararguiden har skrivit en intressant inlägg hur du Corona-städar din ekonomi. Kan vara väldigt lämpligt att se över sitt bolån eller kolla sin tjänstepension. Bra och konkreta tips för att komma igång!

Utdelningssoftaren har skrivit ett bra inlägg om handhygien och skyddsutrustning på rätt sätt med hjälpsamma videoklipp. Varför vi i Sverige inte har krav på munskydd är för oss ett mysterium. Måste ju finnas ett skäl till varför används inom sjukvården annat än att ”vanligt folk” inte vet hur man använder dem.

Har du några favoritinlägg från den här veckan eller förra? Har du själv skrivit ett inlägg du vill lyfta? ?

Friskrivning: Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Toa Heftiba

Previous articleSEB Sverige Indexfond byter namn
Next articleÄndringar i aktieportföljen
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer