Idag är det fredag och nu mindre än en vecka kvar till julafton! Måste säga att jag tycker detta år gått oehört snabbt – kanske pga pandemin eller turerna med att jobba hemifrån som gjort att det flyter på snabbare? Vad vet jag! Hursomhelst, så tänkte jag passa på att lyfta fram några intressanta inlägg från andra finansbloggare. Ni får jättegärna komma med tips via mail eller i kommentarerna om ni hittar något som är läsvärt – då kör vi ? 

Frihetskapitalisten har skrivt en utförlig guide hur du uppnår FIRE. Kort och gott handlar det om att se över sina utgifter – och genom att få kontroll och minska sina utgifter kan man istället investera överskottet varje månad. För er som inte vet vad FIRE är har jag skrivit om detta tidigare i inlägget Ekonomisk fri med FIRE.

Zero Strategy skriver om vikten av diversifiering och riskspridning i sparportföljen. Som exempel tar han upp bolaget Bilia som hamnade i rampljuset när Volvo Cars bestämde säg för att säga upp nybilavtalet med bolaget. Aktien störtdök såklart när nyheten kom och även investmentbolaget Öresund drabbades hårt pga alldeles för stor vikt. Men det är inte bara enskilda aktier som kan gå fel, utan även fonder med fel geografiskt spridning: för egen del har Rysslandfonder inte varit någon bra investering på flera år.

Pappa betalar? tar upp hur Komplett Bank ändrar och försämrar villkoren för deras kreditkort – ett kort som även vi använder oss av. Tråkigt då detta enligt mitt tycke var ett av de bästa kreditkorten på marknaden med en väldigt generöst bonussystem. Det nya upplägget som börjar nästa år kommer det bli mycket svårare att uppnå gränsen på 2 000 kr i bonus per år.

Miljonär innan 30 tar upp en intressant tanke i inlägget Tid eller frihet? Man brukar ofta säga att tid är pengar och förlorad tid är inget du kan få tillbaka. Tror mycket handlar om hur man prioriter sin tid. Det är klart det finns en massa ”måsten”, speciellt som småbarnsföräldrar. Dock för egen del är det mest orken som är problemet, inte att man inte hittar någon tid. Däremot ser jag verkligen framemot att kunna välja själv hur jag spenderar min tid – men det är som sagt många år kvar tills dess! ?

Marcus Hernhag skriver om rätt kort och bankomat utomlands i ett inlägg där han provat betalkorten P.F.C. och Revolut. I och med Brexit har det nu kommit krav på att man måste uppdatera sina ID-handlingar – körkort gäller tydligen inte längre. I och med att jag inte behövt använda Revolut har jag ordnat detta ännu. I samband med att Komplett Bank ändrade sitt bonussystem, samt att jag inte behövt använda Revolut igen i år har jag inte ordnat detta ännu. Tanken är att se över vilka betal- och kreditkort vi behöver. Mer om detta i ett annat inlägg.

Har du några favoritinlägg från den här veckan eller förra? Har du själv skrivit ett inlägg du vill lyfta?Lämna gärna en kommentar!?

Friskrivning: Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Toa Heftiba

Previous articleStorrensningen fortsätter – nu sålt prylar för mer än 100 000 kr!
Next articleBloggen i siffror 2020 – och God Jul!
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer