Då börjar vi denna fredag med lite fler intressanta och läsvärda inlägg från andra finansbloggare från den här och den gångna veckan. Andra veckan tillbaka på jobbet, dock fortfarande hemarbete för egen del – fortfarande lite av en omställning men man vänjer sig snabbt! Jag är bara glad över att jag har möjlighet att jobba hemma och slippa pendla in mot stan fram och tillbaka. Ni får gärna komma med tips via mail eller i kommentarerna om ni hittar något som är läsvärt – let’s go ? 

FruEfficientBadass har skrivit ett mycket tänkvärt inlägg om saker som får dig att känna dig rik. Flera intressanta punkter som att vikten av att hålla sitt hem rent och snyggt, samt rensa i garderoben för att kanske hitta lite kläder som man glömt bort? Jag vet själv att jag gjort det vid flera tillfällen och även haft saker med prislappar kvar i flera år!

Miljonär innan 30 har skrivit ett intressant inlägg om anonyma bloggare. Han har delat upp det i tre olika fack av ekonomibloggare: 1) De jättehemliga, 2) De halvhemliga och slutligen 3) Helt öppna. Själv landar jag på det andra alternativt. Jag valde mest detta för att jag vill kunna vara helt öppen med värdet på porföljen och andra delar av min privatekonomi utan att vänner eller familjen känner till det. Jag tror även att det är många av mina läsare uppskattar att jag faktiskt redovisor siffror. ?

Småspararguiden har skrivit ett utförligt inlägg hur man begär retroaktivt uppskov hos Skatteverket. Detta är för de som sålt en bostardsrätt med de vinst de senaste åren och valt att betala revainstskatten. Nu har man med de nya regerlan möjlighet att ångra sig och begära uppskov.

Aktiekemisten tar upp i ett inlägg hur Konsumentverket skrämmer dagens ungdom. Tycker detta är viktigt att lyfta fram och om jag själv hade läst något sådant hade nog jag med all sannolikhet avstått från att investera på den farliga börsen. Men tack vare att min far introducerade mig tidigt med sparande och att köpa aktier och fonder har detta aldrig varit ett problem mig för mig att investera. Detta är något jag även avser att lära min son när han blir äldre.

Snålänningen kommer med filmtips för ikväll som passar mig utmärkt: Less Is Now. Dokumentären finns på Netflix och handlar om minimalism och vad som är viktigt i livet. Den är gjord av en utmärkt filmskapare på YouTube som heter Matt D’Avella, som även jag följt en längre tid. Dock har jag helt missat att han gjort en uppföljare! Du kan läsa mer om dokumentären The Minimalists: Less Is now här.

Har du några favoritinlägg från den här veckan eller förra? Har du själv skrivit ett inlägg du vill lyfta? Lämna gärna en kommentar! ?

Friskrivning: Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Toa Heftiba

Previous articleNytt innehav: AuAg Precious Green
Next articleVilket kreditkort ska man välja?
Prenumerera
Aviseringar för
guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyaste Mest röstade
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer
Aktie Kemisten
Aktie Kemisten
2 år sedan

Tack för omnämnandet 🙂