Idag är det fredag och idag firas början på Oxens år enligt den traditionella kinesiska kalendern. Till alla läsare som firar vårfestivalen säger jag Gong Hei Fat Choi och önskar er god hälsa, lycka och fantastiska investeringar på börsen det kommande året! Men nog om detta, nu ska det handla om tänkvärda och intressanta inlägg från de senaste två veckorna från andra finansbloggare. Kom gärna med tips i kommentarerna eller via mail ? 

Att välja lycka går igenom varför han inte investerar via Tessin längre. Kan inte annat än instämma att riskerna blivit betydligt högre på senare tiden via den här typen av lån. Jag hade själv en liten del i Tessin men när insättningsgränserna klättrade upp blev det svårt att motivera. Främsta anledningen var att investera i flera lån för att öka riskspridningen. Då känns det mindre riskfyllt att investera i fastighetsbolag med hög direktakvastning eller preferensaktier.

Daniel Investerar har skrivit ett långt och utförligt inlägg där han jämför flera nordiska bankaktier. Riktigt intressant att se skillnaden mellan storbankerna och exempelvis de mindre nätbankerna så som Avanza och Nordnet. Har själv suttit på Handelsbanken i flera år, samt varit investerad i både Swedbank och Avanza. Numera äger jag inga bankaktier annat än via fonder.

Parapedia har skrivit ett utförligt inlägg om Fonder eller aktier? Vad ska man välja som nybörjare? Väldigt utförligt och tar upp många bra punkter. I grund och botten handlar det om hur mycket tid man vill lägga ned på sina investeringar. Gillar du att göra djupa analyser och läsa bolagsrapporter? Då passar nog aktier för dig. Vill du ha det tryggt och slippa tänka på dina investaringar hela tiden? Kör med fonder, framförallt billiga, globala indexfonder så får du bra riskspridning mot hela världen.

Stefan Thelenius har skrivit ned ett intressant inlägg om olika aktiestrategier och tanker kring dessa. Finns mycket goda insikter och exempel, så som att fokusera på totalavkastning och hela tiden utvärda dina risker. Väldigt kloka tanker!

Småspararguiden kommer med ett lysande inlägg om ”chocken” kring att nätmäklarna Nordnet och Avanza gör stora vinster via kickbacks. Känns lika förvånande som storbankerna och försäkringsbolagen som tjänar massa pengar på höga fondavgifter med dålig avkastning. Mig veterligen är Avanza en av de få bankerna som är tydliga med sina fondavgifter och vad som är provision.

Har du några favoritinlägg från den här veckan eller förra? Har du själv skrivit ett inlägg du vill lyfta? Lämna gärna en kommentar! 🙂

Friskrivning: Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Humphrey Muleba

Previous articleBli miljonär genom att månadsspara!
Next articleTecknat aktier i Cint Group inför börsnotering
Prenumerera
Aviseringar för
guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyaste Mest röstade
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer
K. H.
K. H.
3 år sedan

Det är en överraskning att se de kinesiska nyårshälsningar här! Tack så mycket! Önskar dig all lycka till och investerar bra i oxeåret!