Tänkte börja med en ny liten serie där jag uppmärksammar intressanta och läsvärda inlägg från olika finansbloggare. Till och börja med kommer jag välja dessa inlägg en vecka tillbaka i tiden, alltså från idag till förra fredagen. ?

Frihetsmaskinen går igenom fyraprocents-regeln för de som strävar efter att uppnå ekonomisk frihet genom aktie- och fondsparande. Genomgående och med bra exempel hur det fungerar i praktiken och vad man gör vid en eventuell börskrasch.

HerrIGMR har skrivit ett mycket tänkvärt inlägg om mänsklig motivation och strävan efter olika mål enligt Marslows Behovstrappa. Tycker att det är väldigt intressant och vi är nog personligen vid det första berget ännu.

Aktiekemisten lyfter fram flera börsnoteringar som verkar intressanta! Inte hunnit ta ställning till någon av dessa, men själv tecknade jag för Spotlight Group den här veckan – men återstår att se ifall vi får någon tilldelning.

Herr Hernhag har skrivit en bra inlägg om hur man tar finansiellt ansvar och lär sig leva på ett sätt där man får pengar över. I grund och botten handlar det om att göra det bästa av situationen och skapa din egen förmögenhet.

Sparo har skrivit ett inlägg om ”det fantastiska brödet” och har själv ställt frågan: hur svårt kan det vara? Vi äter och köper mycket bröd i familjen och det är definitivt något jag funderar på att prova! Bakar redan mycket kakor och andra bakelser, så tänker nog prova på detta, i mån av tid såklart!

Har du några favoritinlägg från den här veckan eller förra? Har du själv skrivit ett inlägg du vill lyfta? Diskutera gärna i kommentarerna nedan! ?

Friskrivning: Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Toa Heftiba

Previous articleTecknar aktier i börsnoteringen för Spotlight Group
Next articleSwedbank lämnar portföljen
Prenumerera
Aviseringar för
guest
4 Kommentarer
Äldst
Nyaste Mest röstade
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer
Ibland gör man rätt IGMR
Ibland gör man rätt IGMR
3 år sedan

Tack för omnämnandet! Trevlig helg!

Sparpatrullen
Sparpatrullen
Svar till  Ibland gör man rätt IGMR
3 år sedan

Tack själv och ha en bra helg du med! ?

Aktie Kemisten
Aktie Kemisten
3 år sedan

Kul att nu nämner mitt inlägg 🙂

Sparpatrullen
Sparpatrullen
Svar till  Aktie Kemisten
3 år sedan

Låt oss hoppas att vi har mer tur framöver!