I det här inlägget tänkte jag kort förklara varför jag valt att likvidera den såkallade Hållbarhetsportföljen. Portföljen har varit en del av mitt månadssparande sedan jag skrev detta inlägg.

Det innebär att denna fondportfölj är drygt sju månader gammal då den startades den sjätte april 2020. Hållbarhetsportföljen har haft ett ganska bra utveckling, trots att jag påbörjade den mitt under coronapandemin. Hittills har den gått upp med 9,33%, vilket motsvarar en värdeökning på 1 284 kronor! Jag är överlag nöjd med hur presterat över denna korta tidsperiod! ?

Vilka fonder bestod portföljen av?

Hållbarhetsportföljen innehöll följande fyra fonder:

– Öhman Global Marknad Hållbar A
– SPP Sverige Plus A
– AMF Aktiefond Asien Stilla Havet
– SPP Grön Obligationsfond A

Men om jag nu är nöjd – varför vill jag då likvidera portföljen? Först och främst är inte alls för jag inte tror på tänka klimatsmart är bra – det gör jag fortfarande och det tycker jag fortfarande att man ska ha i åtanken, även när man investerar i olika bolag. För det andra så tänker de flesta stora bolagen i fonderna som jag redan investerar i på hållbarhet. Och för det tredje är det för att minska komplexiteten i mitt sparande. Det känns överdrivet komplicerat att ha sparkapitalet sprida över så många olika portföljer. Genom att göra mig av med Hållbarhetsportföljen så är jag nere i tre sparportföljer, vilket känns mer rimligt i nuläget.

Vad tänker du göra med kapitalet?

Investera det så klart! ? Pengarna som låg i Hållbarhetsportföljen kommer konsolideras med den Globalaportföljen. Månadssparandet som gick hit kommer istället att gå till den primära sparportföljen framöver.

Friskrivning: Artikeln innehåller samarbetslänkar till Avanza, vilket innebär att jag får en kickback ifall någon registrerar sig via min länk. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Sohail Na 

Previous articleFredagsläsning
Next articleFler tips hur du kan spara tid och pengar på mat
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer